VIDEO| Pāvests Francisks Portugālē uzrunā jauniešus

Pāvesta vizīti Portugālē klātienē vēroja milzīgs pūlis, un uzrunājot jaunos katoļus no visas pasaules, garīdznieks aicināja izvairīties no sociālo tīklus piesolītās viltus laimes, raksta Reuters.

Pāvests Francisks pa Portugāes galvaspilsētas ielām pārvietojās īpašajā, baltajā automobilī. Pēc policijas teiktā, skatītāju pūli veidoja apmēram pusmiljons cilvēku, un iepriekš tik piepildīta Lisabona bija 2016.gadā, kad Portugāles izlase uzvarēja Eiropas futbola čempionātā.

Kāda no pāvesta vizītes skatītājām sacīja: “Tas ir neticami, jo Portugāle ir tik maza valsts, ka šķiet – neviens par to nezina,

tāpēc ir lieliski apzināties, ka pie mums notiek tik svarīgs pasākums. Mēs esam laimīgi.”

Ceturtdienas, 3.augusta, vakara parāde bija pirmais no vairākiem pasākumiem, ko pāvests apmeklēs Pasaules Jaunatnes dienu laikā, kas katru trešo gadu norisinās citā pilsētā. Jaunatnes dienas noslēgsies svētdien, 6.augustā, un uz tām devusies arī delegācija no Latvijas.

Pāvests Francisks, uzrunājot dziedošo jauniešu pūli, aicināja uzmanīties no sociālo tīklu valgiem, kuru algoritmi izmanto informāciju tirgus pētniecībai, bet nespēj izprast katras personības unikalitāti. “Daudzās realitātes, kas mūs pievelk un sola laimi, vēlāk parāda savu patieso dabu: tukšas, liekas un surogāti, kas mūs iztukšo,” sacīja garīdznieks.

Francisks sacīja, ka dievs nav “meklēšanas rīks” un nedod vienkāršas, skaidras atbildes, bet gan iedrošina cilvēkus meklēt patiesību.

Jaunatnes dienas norisinās kārtējā katoļu baznīcas skandāla ēnā. Pirms pusgada ziņojums atklāja, ka garīdznieki vairāk nekā septiņu desmitgažu garumā ir seksuāli izmantojuši vismaz 4815 nepilgadīgas personas.

Lasiet arī: Pāvests Francisks aicina pasaules līderus vairāk pievērsties klimata pārmaiņu novēršanai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas