Pirmajās trīs dienās gandrīz 13 000 mājsaimniecību pieteikušās energokrīzes atbalstam

Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalstam pirmajās trīs dienās pieteiktas gandrīz 13 000 mājsaimniecību, apstiprina portāla SIA ZZ Dats direktors un www.epakalpojumi.lv izstrādātājs Edžus Žeiris.

No šī gada 1.oktobra līdz 4.oktobra pulksten 10.55 portālā www.epakalpojumi.lv atbalsta pasākumiem mājsaimniecībām bija iesniegti 12 818 iesniegumi. No tiem 9057 bija iesnieguši iedzīvotāji, autorizējoties portālā, bet 3 761 iesniegumu reģistrējušas pašvaldības, kas organizē iedzīvotāju iesniegumu reģistrēšanu klātienē kādā no pašvaldības iestādēm.

Pēc ZZ Dats rīcībā esošās informācijas 0,5% no reģistrētajiem iesniegumiem ir, lai saņemtu atbalstu par apkurei iegādāto malku un 5,5% par iegādātajām briketēm un granulām, klāt pievienojot darījumu apliecinošu maksājuma dokumentu – čeku.

Savukārt lielākajā daļā jeb 94% no iesniegumiem norādīts, ka pieteikuma iesniedzēji vēlas saņemt vienreizēju 60 eiro atbalstu apkurei ar malku, nepievienojot čeku.

Portālā www.epakalpojumi.lv pieteikšanās atbalsta pasākumiem iespējama tiem, kuri apkurei izmanto granulas vai briketes, malku, kā arī elektroenerģiju, ja tās patēriņš mēnesī ir vairāk nekā 500 kWh. Lai izmantotu šo iespēju, mājokļa īpašniekam vai īrniekam portālā jāautorizējas ar E-paraksta viedkarti, E-ID identifikācijas karti vai kādu no internetbankām.

Gandrīz 800 iesniegumu saņemts no Rēzeknes novada mājokļu īpašniekiem, īrniekiem, kā arī vairāk nekā 600 iesniegumu reģistrēts no Kuldīgas novada, vairāk nekā 500 no Rīgas, Valmieras novada, Dienvidkurzemes novada, Talsu un Jēkabpils novada.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas