Plānots apturēt mazāk noslogoto VUGD posteņu darbību

Plānots īslaicīgi apturēt mazāk noslogoto Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) posteņu darbību personāla trūkuma dēļ, informē VUGD.

Tikmēr Latvijas ugunsdzēsēju arodbiedrība ir uzsākusi parakstu vākšanu iniciatīvu portālā manabalss.lv – Par ugunsdzēsēju posteņu saglabāšanu. Līdz šim par iniciatīvu parakstījušies gandrīz divi tūkstoši.

Kā norāda iniciatīvas autors, tās mērķis ir rast efektīvu dialogu, lai, abpusēji sadarbojoties ar valsts iekšlietu struktūrām un institūcijām, nekavējoties tiktu meklēts un rasts risinājums – krīzes finansējums ugunsdzēsēju posteņu saglabāšanai un atbilstīgs finansējums nākamajā budžetā.

«Tieši zemā atalgojuma dēļ vairākos Latvijas teritoriālo struktūrvienību posteņos un daļās trūkst darbinieki,» tiek skaidrots iniciatīvā.

«Tas nozīmē, ka tajās teritorijās, kas ir tālāk no pilsētu centriem, cilvēki ir pakļauti riskam – krīzes vai nelaimes situācijās palikt bez palīdzības.»

Kā norāda arodbiedrība, šāda iecere rada satraukumu gan par iedzīvotāju drošību, gan par VUGD darbinieku un arodbiedrības biedru tiesībām.

Apturot VUGD posteņu darbību, tiktu apdraudētas cilvēku pamattiesības uz veselību un dzīvību un drošu un nekaitīgu vidi, ko aizsargā Satversmes 89.panta un 115.panta tvērums, uzsver Latvijas ugundzēsēju arodbiedrība, piebilstot, ka dienestam ir nepieciešams lielāks finansējums, rēķinot pret IKP.

Savukārt plašākus komentārus par ieceri preses konferencē šodien, 20.oktobrī, sniegs iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP) un VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas