Plūdu dēļ Jelgavas novada Atpūtas ciema iedzīvotājiem jābūt gataviem evakuēties

Ceļoties ūdens līmenim Svētē, applūst Atpūtas ciems Jelgavas novadā, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Svētes upē pie Ūziņiem ūdenslīmenis paaugstinājies par 278 cm.

Svētes pagasta pārvalde ziņo, ka ir applūdusi Baložu iela un ūdens sāk appludināt arī Atpūtas ciema vasarnīcas. Pašlaik mājokļi pēkšņajos plūdos nav cietuši, bet zem ūdens Atpūtas ciemā pakļuvušas pāris vasarnīcas, tostarp Baložu ielā brauktuves daļa.

Pašvaldībā uzsver, ka situācija pašlaik nav kritiska, tomēr paaugstinoties ūdens līmenim upē, iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem un jāievēro visi piesardzības pasākumi. Jelgavas novada pašvaldības dienesti gatavi reaģēt krīzes situācijā un sniegt palīdzību iedzīvotājiem, kam tā nepieciešama.

Evakuācijas nepieciešamības gadījumā iedzīvotāji aicināti sazināties ar Svētes pagasta pārvaldes vadītāju Edgaru Grīnofu pa tālruni 29522868.

Jelgavas novada pašvaldība seko līdzi aktuālajai situācijai un nepieciešamības gadījumā applūdušās teritorijas iespēju robežās mēģinās norobežot. Tāpat, stabilizējoties ūdens daudzumam, tiks darbināts pagasta sūknis, aizvadot lieko ūdeni prom.

Pašvaldība aicina ēku īpašniekus, kuriem vasarnīcās un dzīvojamās telpās atrodas vērtīgs inventārs, to savlaicīgi pārvietot uz drošākām telpām.

Jau vēstīts, ka Jelgavas novads pamatīgi cietis vētrā un lietavās aizvadītajā svētdienā un pirmdienā.

Lasiet arī: Jūlija beigās piedzīvotā vētra atzīta par stiprāko vasaras vētru Latvijas novērojumu vēsturē

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas