Polijā arestēti deviņi cilvēki saistībā ar apsūdzībām Krievijas pasūtītā sabotāžā

Polija ir arestējusi deviņas personas saistībā ar sabotāžas darbībām, kas valstī veiktas pēc Krievijas dienestu pasūtījuma, pirmdien, 20.maijā, vēlu vakarā paziņoja Polijas premjerministrs Donalds Tusks (Donald Tusk), vēsta “Reuters.”

Varšava apgalvo, ka tās loma, kā galvenajam Ukrainas piegāžu centram, ir padarījusi to par primāro Krievijas izlūkdienestu mērķi, un norāda, ka Maskava cenšas destabilizēt situāciju valstī.

“Pašlaik mums ir deviņi aizdomās turamie, kuri ir aizturēti un apsūdzēti par sabotāžas pasākumu veikšanu Polijā tiešā Krievijas dienestu uzdevumā,” Tusks sacīja privātajai raidorganizācijai TVN24, “tajā skaitā arī piekaušanas, dedzināšana un dedzināšanas mēģinājumi.”

Viņš sacīja, ka Polija šajā jautājumā sadarbojas ar saviem sabiedrotajiem un ka sazvērestības skar arī Lietuvu, Latviju un, iespējams, arī Zviedriju.

Šā mēneša sākumā Tusks paziņoja, ka Polija piešķirs papildu 100 miljonus zlotu (23,51 miljoni eiro) Polijas izlūkdienestiem, lai cīnītos ar Krievijas radītajiem draudiem.

Aprīlī Polijā tika aizturēti divi cilvēki aizdomās par uzbrukumu Leonīdam Volkovam, mūžībā aizgājušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija galvenajam palīgam trimdā.

Lasiet arī: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas