Polijas prezidents: vardarbība Tuvo Austrumu reģionā nāk par labu Krievijai

Polijas prezidents Andžejs Duda (Andrzej Duda) svētdien, 8.oktobrī, paziņoja, ka pašreizējais konflikts starp Hamas un Izraēlu varētu kalpot Krievijas interesēm, novēršot starptautisko uzmanību no Maskavas darbībām Ukrainā. Viņš arī pauda bažas, ka vardarbība varētu izraisīt jaunu migrācijas vilni Eiropā, raksta Reuters.

“Tas noteikti ir izdevīgi Krievijai un Krievijas agresijai pret Ukrainu. Tas novērš pasaules uzmanību […] Bet galvenokārt es baidos, ka tas diemžēl radīs vēl lielāku migrācijas spiedienu uz Eiropu,” Duda sacīja intervijā privātajai raidorganizācijai Polsat News.

Viņš pauda bažas par iespējamu jaunu migrantu vilni, kas varētu doties uz Eiropas Savienību (ES) saistībā ar notiekošo konfliktu. Duda uzsvēra, ka, reaģējot uz šo iespējamo migrācijas spiedienu, ir īpaši svarīgi nodrošināt drošību un

aizsargāt Polijas, ES un Šengenas zonas robežas.

Polija kopš Krievijas iebrukuma 2022.gadā ir atbalstījusi Ukrainu un sniegusi patvērumu vairāk nekā miljonam Ukrainas bēgļu. Tomēr Polija ir stingri iestājusies pret ES priekšlikumiem, kas tai uzliktu par pienākumu uzņemt daļu nelegālo migrantu.

Lasiet vairāk: VIDEO | Izraēlas-Hamas konfliktā jau vairāk nekā 1000 upuru

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas