Prognozes: Trešdien pērkona negaiss, nedēļas beigās līdz +30 grādiem

Trešdien, 24.jūlijā, debesis brīžiem skaidrosies, daudzviet īslaicīgi līs, vietām valsts austrumos nokrišņi būs stipri, gaidāms arī pērkona negaiss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs lēns vējš, bet negaisa laikā tas būs brāzmains. Dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20…+26 grādiem, bet galējos austrumu rajonos termometra stabiņš sasniegs +26…+28 grādu atzīmi.

Nedēļas vidū mākoņu daudzums palielināsies, daudzviet atnesot lietu, vietām lietus būs stiprs un to pavadīs arī pērkona negaiss.

Sinoptiķi norāda, ka maktī uz ceturtdienu nokrišņi pārsvarā gaidāmi  valsts rietumos, piektdien lielākoties centrālajos rajonos, bet sestdien valsts austrumos. Saglabāsies lēns vējš, tikai negaisu laikā tas krasi kļūs brāzmains. Un arī gaisa temperatūra būs līdzīgas robežās – naktīs gaiss atdzisīs līdz +15…+20 grādiem, dienas laikā lielākajā valsts daļā gaisa temperatūra pārsvarā būs +23…+28 grādu robežās.

Pēc šī brīža prognozes, nedēļas nogalē daļā valsts teritorijas būs lietains, taču silts laiks. Gaisa temperatūras naktīs saglabāsies +15…+20 grādu robežās, un dienās vietām tā paaugstināsies līdz pat +27…+30 grādiem.

Jūlija pēdējā nedēļa iesāksies ar sausāku, vējainu un mazliet vēsāku laiku.

Lasiet arī: FOTO | VDD atradumi Ždanokas īpašumos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas