“Progresīvie”: Rīgas pagrabi jāpadara par drošām bumbu patvertnēm

Gaidāmajā Rīgas domes 31.janvāra budžeta sēdē, “Progresīvie” frakcija iesniegusi priekšlikumus par daudzīvokļu namu un pašvaldības ēku pagrabu pielāgošanu bumbu patvertņu vajadzībām.

Politiskā partija savā paziņojumā pauž, ka ņemot vērā pasaulē esošos konfliktus un drošības riskus, bumbu patvertnes nodrošina drošību iedzīvotājiem krīzes situācijās, piemēram, gaisa uzbrukumu vai citu bīstamu notikumu gadījumā. “Pašvaldības atbildība ir civilā aizsardzība, un, kā rāda Ukrainas pieredze, krīzes brīdis var pienākt negaidīti. Zināšana, ka tuvumā atrodas droša patvertne, palielina iedzīvotāju drošības sajūtu un glābj dzīvības.”

“Rīgas dome par vienu no budžeta prioritātēm ir atzinusi drošību, tomēr no kopējā budžeta civilai aizsardzībai paredzēti vien 0,03%. Krīzei pienākot, vairs nebūs laika meklēt, kura dēļ Rīgā trūkst patvēruma vietu. Šobrīd Rīgai jāuzņemas iniciatīva un pašiem jāsakārto šis jautājums,” komentē “Progresīvie” frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

“Progresīvie” uzsver, ka šobrīd daudzstāvu namu pagrabi ir grūti pieejami un nepiemēroti krīzes brīžiem,

“tādēļ aicinām uzsākt programmu dzīvojamo māju pagrabu sakātošanai civilās aizsardzības vajadzībām. Šāda pašvaldības līdzfinansēšanas programma būtu pirmais solis problēmas risināšanā.”

Vienlaikus pašvaldības īpašumā ir identificētas vairākas ēkas, kas ir veselības iestādes, kapitālsabiedrību noliktavas u.c. namīpašumi, kuru pagrabi ir piemēroti bumbu patvertņu izveidei. Tomēr šogad nav paredzēti pietiekami līdzekļi, to sakārtošanai, atzīmē politiskā partija.

2024.gadā Rīgas pašvaldības budžetā civilai aizsardzībai paredzējusi vien 462 000 eiro. Progresīvie aicina šo finansējumu būtiski palielināt – vismaz trīskāršot. Papildus 400 000 eiro atvēlēt dzīvojamo ēku pagrabu atjaunošanas programmai, un 400 000 eiro pašvaldības ēku pielāgošanai bumbu patvertņu vajadzībām.

Lasiet arī: “Latvijas pasts” finansiālā situācija šobrīd ir ārkārtīgi smaga, komentē uzņēmumā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas