Putins apstiprina Erdoganam, ka ir gatavs sarunām par "labības darījumu"

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien, 4.septembrī, tikās ar Turcijas prezidentu Tajipu Erdoganu (Tayyip Erdogan) Sočos, kuras laikā viņš informēja Erdoganu par Krievijas gatavību iesaistīties sarunās par Melnās jūras “labības darījumu”, ziņo Reuters.

Putins, atklājot tikšanos, teicis Erdoganam, ka cer, ka viņi pabeigs sarunas par dabasgāzes centru Turcijā, un norādīja, ka viņi apspriedīs arī “labības darījumu”.

“Es zinu, ka plānojat izvirzīt jautājumu par “labības darījumu”,” Putins sacījis Erdoganam,

“mēs esam atvērti sarunām par šo jautājumu.”

Erdoganam līdz šim ir bijusi nozīmīga loma sarunās ar Putinu par vienošanās ievērošanu un atgriešanos pie tās.

Pirms sarunām ar Erdoganu Ukrainas amatpersonas ziņoja par Krievijas gaisa uzbrukumu vienai no galvenajām Ukrainas graudu eksportēšanas ostām.

Tomēr Rumānija atspēkoja Ukrainas apgalvojumu, ka Krievijas droni būtu eksplodējuši tās teritorijā, kas ir NATO dalībvalsts.

BNN iepriekš vēstīja, Krievija jūlijā izstājās no vienošanās, kuru pirms gada panāca ANO, un Turcija, lai mazinātu globālo pārtikas krīzi, atvieglojot Ukrainas graudu eksportu caur Melno jūru.

Putins ir norādījis, ka Krievija varētu apsvērt atkārtotu pievienošanos “labības darījumam”, ja Rietumi izpildīs vienošanos par Krievijas pārtikas un minerālmēslu eksporta veicināšanu. Lai gan šis eksports nav tieši pakļauts sankcijām, Maskava norāda uz problēmām, kas saistītas ar maksājumiem, loģistiku un apdrošināšanu.

Lasiet arī: Krievija paziņo par izstāšanos no “labības darījuma”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas