Putins nāk klajā ar paziņojumu par Prigožina dumpi

Krievijas prezidenta Vladimira Putina “svarīgais paziņojums” izrādījusies pateicība algotņu grupējumam Vagner par dumpja izbeigšanu, liecina Youtube kanāls  Популярная политика.

Iepriekš, Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, publiskajā telpā paziņoja, ka “Putina uzruna kardināli mainīs Krievijas nākotni”.

Piecu minūšu ilgajā uzrunā Putins vēlreiz apliecināja, ka pārrunu laikā ar Vagner vadītāju Jevgeņiju Prigožinu dotais solījums par vagneriešu juridisko neaizskaramību tiks izpildīts. 

“Tiklīdz tika saņemtas ziņas par iespējamo dumpi, nekavējoties tika īstenoti visi drošības pasākumi, lai pasargātu iedzīvotājus un dumpis tiktu apspiests,” pauda Putins un piebilda, ka dumpis, tiktu apspiests arī, ja mierīga vienošanās netiktu panākta. 

Uzrunas laikā, Krievijas prezidents, dumpja organizatorus nodēvēja par nodevējiem un uzsvēra, “ka tie ir nodevuši gan savu valsti, gan savu tautu”. 

Putins pateicās, “vagneriešiem, ka tie laikus, apstājās un neizlēja asinis”. “Šodien jums [vagneriešiem] ir iespēja noslēgt līgumu ar Krievijas Aizsardzības ministriju, vai citām varas iestādēm, atgriezties pie tuviniekiem vai doties uz Baltkrieviju. Tiem karotājiem, kas piedalījās dumpja organizācijā, ir iespēja vēlreiz aptvert, cik lielu kļūdu viņi gandrīz pieļāva,” sprieda Putins. 

BNN jau iepriekš vēstīja, ka sestdien, 24.jūnijā Krievijas algotņu grupējuma Vagner vadītājs Jevgeņijs Prigožins paziņoja, ka viņa vadītā grupējuma algotņi no Ukrainas ir iegājuši Krievijā un draud gāzt Krievijas militāro valdību, vēstīja portāls Ukrainskaja Pravda. 

Prigožins apsūdzējis Maskavu nāvējošos raķešu uzbrukumos algotņu vienībām un solīja par to atriebties. Viņš ir gatavs spert visus nepieciešamos soļus, lai gāztu valsts militāro vadību.

Prigožins vairākkārtīgi uzsvēra, ka viņa vadītais grupējums ” iznīcinās visu” savā ceļā.  

Tās pašas dienas vakarā, portāls Meduza ziņoja, ka algotņu grupējums Vagner pārtraucis virzību uz Maskavus.

Prigožins norādījis, ka “Vagner pagriež savas kolonnas atpakaļ un atgriežas lauka nometnēs kā plānots”.  Šāda vienošanās esot panākta pārrunās, kuru starpnieks bijis Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. 

Lasiet arī: Pārtrauc visu veidu Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu pieņemšanu

 

 

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas