Putins par uzbrukumu NATO: “Pilnīgas muļķības”, bet F-16 tiks notriekti

Neskatoties uz daudzajiem Krievijas amatpersonu brīdinājumiem NATO un paša Putina izteikumiem par kodolkaru, Krievija neplāno iebrukt Eiropā, vai NATO, bet, ja Rietumi piegādās Ukrainai F-16 iznīcinātājus, tad tos notrieks Krievijas spēki, prezidents Vladimirs Putins paziņoja trešdien, 27.martā, vēlu vakarā, ziņo Reuters.

Uzrunājot Krievijas gaisa spēku pilotus, Putins sacīja, ka ASV vadītā militārā alianse kopš 1991.gada ir paplašinājusies uz austrumiem Krievijas virzienā. Viņš ir izmantojis NATO paplašināšanos pēdējās desmitgadēs, lai attaisnotu kara sākšanu Ukrainā.

“Mums nav agresīvu nodomu attiecībā pret NATO,” sacīja Putins saskaņā ar ceturtdien publiskoto Kremļa paziņojumu.

“Doma, ka mēs uzbruksim kādai citai valstij – tiek biedēta arī Polija, Baltijas valstis un čehi – ir pilnīgas muļķības. Tās ir vienkārši muļķības.”

Jautāts par F-16 iznīcinātājiem, kurus Rietumi ir apsolījuši nosūtīt Ukrainai, Putins noliedza to nozīmi, norādot, ka tie nemainīs situāciju kaujas laukā. Viņš apgalvoja, ka Krievija šīs lidmašīnas iznīcinās, gluži tāpat, kā tā to dara ar tankiem un citu militāro tehniku, kas pašlaik atrodas Ukrainā.

Putins teica, ka F-16 varētu pārvadāt arī kodolieročus.

“Protams, ja tie tiks izmantoti no lidlaukiem trešās valstīs, tie mums kļūs par leģitīmiem mērķiem, lai arī kur tie atrastos,” sacīja Putins.

Putina piezīmes izskanēja pēc tam, kad Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba paziņoja, ka tuvākajos mēnešos Ukrainā ieradīsies F-16 iznīcinātāji.

Vairākas valstis, tostarp Beļģija, Dānija, Norvēģija un Nīderlande ir apņēmušās ziedot F-16, un valstu koalīcija ir apņēmusies arī palīdzēt apmācīt Ukrainas pilotus to izmantošanai.

Lasiet arī: Bauers: Krievija skaidri tiek identificēta kā NATO apdraudējums

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas