Putins paraksta dekrētus par Hersonas un Zaporižjas apgabalu neatkarību

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir parakstījis dekrētus, kuros teikts, ka Krievija «atzīst» okupētos Ukrainas Hersonas un Zaporižjas apgabalus kā «neatkarīgus», vēsta ukraiņu ziņu medijs The Kyiiv Independent.

Šāds solis sekoja pēc tam, kad Krievija okupētajās teritorijās Ukrainā sarīkoja pseidoreferendumus, kuros  iedzīvotājiem no 23.–27.septembrim bija jābalso par to vai viņi vēlas, lai Žaporižjas un Hersonas apgabali «pievienotos» Krievijas Federācijai.

BNN jau vēstīja, ka Saskaņā ar Krievijas iecelto amatpersonu teikto, otrdien, 27.septembrī, četros apgabalos balsu skaits, kas iegūts pēc rezultātu apkopošanas, svārstījās no 87% līdz 99,2% par labu tam, lai pievienotos Krievijas Federācijai.

Šādā veidā Krievija cenšas nostiprināt savu kontroli pār okupētajām Ukrainas teritorijām.

Pseidoreferendumi sekoja pēc tam, kad Ukrainas bruņotie spēki veiksmīgi īstenoja negaidītu pretuzbrukumu, tādejādi izraisot haosu Krievijas karaspēka ierindās.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs jau iepriekš bija paziņojis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien, 30.septembrī, parakstīs «dokumentus», lai formāli anektētu okupētās teritorijas, ko Ukraina un tās Rietumu sabiedrotie nosodīja kā nelikumīgu un spēkā neesošu.

Putins jau šī gada februārī pasludināja, ka Doņecka un Luhanskas apgabalus kā «neatkarīgus» un dažas dienas vēlāk Krievija uzsāka pilna mēroga militāro iebrukumu Ukrainā.

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas