PVO pieprasa Ķīnai sīkāku informāciju par elpceļu slimību uzliesmojumiem

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir pieprasījusi papildu informāciju no Ķīnas par ziņojumiem, kas saņemti gan no plašsaziņas līdzekļiem, gan no ProMed – globālās slimību uzliesmojumu uzraudzības sistēmas, par “nediagnosticētas pneimonijas gadījumiem starp bērniem Ķīnas ziemeļu daļā”, ceturtdien, 23.novembrī, ziņo BBC.

ANO Veselības aģentūras paziņojumā norādīts, ka kopš oktobra Ķīnas ziemeļu daļā ir novērots “gripai līdzīgu saslimšanu skaita pieaugums” salīdzinājumā ar to pašu periodu iepriekšējos trīs gados.

Ķīnas Nacionālā veselības komisija pagājušajā nedēļā bija ziņojusi par dažādu elpceļu slimību, it īpaši gripas, Covid, mikoplazmas pneimonijas (izplatīta bakteriāla infekcija maziem bērniem) un respiratorā sincitiālā vīrusa (RSV), gadījumu skaita pieaugumu visā valstī.

Amatpersonas šo pieaugumu skaidro ar Covid ierobežojumu atcelšanu,

kas ir tendence, kura novērota arī citās valstīs, piemēram, Apvienotajā Karalistē un ASV, pēc pandēmijas pasākumu atcelšanas.

PVO ir oficiāli pieprasījusi sīkāku informāciju, lai noteiktu, vai reģistrētais pneimonijas uzliesmojums un vispārējais elpceļu infekciju skaita pieaugums ir saistīti. Organizācija iesaka iedzīvotājiem Ķīnā ievērot pamata piesardzības pasākumus, tostarp vakcināciju, masku valkāšanu un roku higiēnu.

Lasiet vairāk: Perevoščikovs: katram trešajam testētajam pacientam tiek atklāts Covid-19

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas