Pēc spēcīgajām lietusgāzēm mežā parādījušās jau pirmās rudens vēstneses- sēnes. Gadījumam, ja ir apnikušas tradicionālās sēņu receptes, ļaujies eksperimentiem un pagatavo sēņu kapučīno!
Sēņu kapučīno
Sastāvdaļas:
- Baravikas- 500g
- Šalotes sīpoli- 2 gab.
- Ķiploks- 2 daiviņas
- Sviests – 50 g
- Timiāns- 1 zariņš
- Otrā spieduma olīveļļa – 1 ēd.k.
- Saldais krējums- 150 ml
- Vistas buljons- 100ml
- Piens 3,2% – 100ml
Pagatavošana:
- Šalotes sīpolus un ķiplokus sakapā, un cep sviestā ar eļļu.
- Pievieno timiāna zariņu.
- Ļoti svarīgi ir cept uz vidējas uguns, lai nepiedeg sīpols un ķiploks. Tos cep aptuveni 5 min.
- Liek uz pannas notīrītas, sagrieztas baravikas un gatavo tās līdz ir apcepušās smuki brūnas.
- Tad pievieno vistas buljonu un lēni vāra 10 min. Pievieno saldo krējumu un karsē vēl 15 min.
- Tad visu sablendē , liek atpakaļ katlā, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Zupu salej kafijas krūzītēs.
- Pienu uzsilda un saputo ar putojamo slotiņu, ja ir pieejams piena putotājs, tad var izmantot to.
- Piena putas kārto uz zupas, lai tā izskatās kā kapučīno.
Lasiet arī: RECEPTES| Trīs idejas gardiem un sātīgiem burgeriem