Rīgā trīs dienas nevarēs bērnus pieteikt bērnudārzu rindā

Saistībā ar bērnudārzu rindu sapludināšanu no šodienas Rīgā trīs dienas nevarēs pieteikties uz pirmsskolas izglītības iestādēm, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējo sakaru nodaļa.

Saistībā ar grozījumiem Izglītības likumā no 1.septembra visas Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes pāries uz izglītības programmu īstenošanu latviešu valodā.

Tādēļ bērnudārzu rindas tiks sapludinātas un no šodienas līdz 28.augustam Latvija.lv portālā nebūs iespējams pieteikties uz pirmsskolas izglītības iestādēm.

Izglītības iestādēs, kuras līdz šim īstenoja pirmsskolas izglītības programmas gan valsts valodā, gan mazākumtautību valodā, reģistrētie pieteikumi tiks apvienoti vienā rindā, ievērojot pieteikuma reģistrācijas laiku.

Ja bērns bija reģistrēts rindā abās programmās, tad tiks saglabāts pieteikums ar agrāko laiku.

Iepriekš reģistrētie pieteikumi uz bērnudārziem Rīgā saglabājas, jauni pieteikumi nav jāveido.

Bērnus, kas šobrīd mācās mazākumtautību programmā, ar jauno mācību nodrošinās pirmsskolas izglītības programmā latviešu valodā.

No 29.augusta katrā pirmsskolā būs pieejama tikai viena rinda un pieteikšanās pirmsskolas rindā portālā “Latvija.lv” būs pieejama pirmsskolas izglītības programmas apguvei tikai valsts valodā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, rindā pirmsskolas izglītības programmas apguvei latviešu mācību valodā pēc šī brīža datiem reģistrēti 10 077 bērni, bet mazākumtautību programmā 1668 bērni.

Šie ir pieteikumi bērniem, kuri dzimuši no 2017.gada līdz 2023.gadam un pieteikumā norādīto iestādes apmeklējuma laiku līdz pat 2028.gadam. Šajos datos ietverti arī tie bērni, kuri tikko dzimuši un reģistrējušies, bet vēl nav sasnieguši 1,5 gadu vecumu, arī tie, kuri plāno uzsākt bērnudārza gaitas tikai pēc dažiem gadiem ar norādītu vēlamo pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēšanas uzsākšanas laiku, kā arī šajos datos ir arī ārpus Rīgas deklarētie bērni.

Reālie dati ar kopējo pieteikumu skaitu pēc rindu sapludināšanas procesa būs pieejami oktobrī.

Pašvaldība atgādina, ka šobrīd vēl ir brīvas vietas uz bērnudārziem, jo notiek bērnudārza grupu komplektēšana atsevišķos bērnudārzos. Vecāki, kuri vēlas bērnam nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzā jau šajā mācību gadā, bet uzaicinājums vēl nav saņemts, par brīvajām vietām var interesēties Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pirmsskolu nodaļā.

Lasiet arī: 73% ģimeņu pirms skolas visdārgāk izmaksā skolēnu apģērba un apavu iegāde

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas