Rīgas centrā sagruvusi piecstāvu ēka; zem gruvešiem automašīnas

Rīgas centrā ceturtdien, 30.martā, būvlaukumā sagruva neapdzīvota piecstāvu ēka. taču ziņu par cietušajiem nav, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 14.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Satekles ielu. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas. [Ēkas sagrūšanas rezultātā bojātas desmit automašīnas, informēja VUGD. Daļa no automašīnām atradās zem sagruvušajām konstrukcijām.]

Rīgas pašvaldības policijas galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis informēja, ka ceturtdienas pēcpusdienā satiksmei ir slēgta Dzirnavu iela un tiek darīts viss, lai iespējami ātri varētu atjaunot satiksmi. No blakus esošās ēkas tika evakuēti deviņi cilvēki, un bija  ieradies “Rīgas satiksmes” autobuss, kurā evakuētie varēja uzturēties.

Notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, lai efektīvāk koordinētu konstrukciju pārmeklēšanas darbus. Notiek cilvēku evakuācija no blakus esošās ēkas un sagruvušo konstrukciju pārmeklēšana. Tajā darbojas VUGD, AS Latvijas gāze, pašvaldības policijas, Valsts policijas pārstāvji un būvdarbu vadītājs. Notikuma vietā strādāja 34 glābēji ar sešām autocisternām, glābšanas automobili un autokāpnēm.

Kvartāls ap notikuma vietu tika daļēji norobežots. Viena Dzirnavu ielas puse ir slēgta gājējiem, tāpat Dzirnavu ielas posms starp Satekles un Ernesta Birznieka-Upīša ielām ir slēgts satiksmei. Satekles ielā, kur izvietotas divas sabiedriskā transporta pieturas, gājēju kustība nav ierobežota. Satekles un Dzirnavu ielās atrodas vairākas VUGD, policijas un mediķu ekipāžas.

Šajā būvlaukumā notiek nekustamā īpašuma attīstītāja Linstow Baltic plānotā Satekles biznesa centra būvdarbi. Būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA Bukoteks. Tās pārstāvji sacīja, ka šobrīd uzņēmumam par notikušo nekādu komentāru nav.

Topošais, 12 000 kvadrātmetru plašais biroju komplekss atradīsies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un Origo One biznesa centra apkaimes kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielām.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas