Rīgas Zoodārzā sāksies Ziemas naktis

No piektdienas, 22.decembra, ik vakaru Rīgas Zoodārzs būs atvērts līdz plkst.21, aģentūru informē zoodārza eksperts Māris Lielkalns.

“Tumsā tas iemirdzēsies košāk nekā citus vakarus, aplokos iemitināsies gaismas dzīvnieki un netālu no ziemeļbriežiem kurēsies ugunskurs, pie kura sasildīties, pavērot liesmu veidoto latvisko spēka zīmju atblāzmu, vai arī uzrīkot ziemīgu pikniku, cepot līdzpaņemtās desiņas. Vakara stundās ieejas biļete ikvienam apmeklētājam maksās tikai piecus eiro,” norāda Lielkalns.

Ja naksnīgās pastaigas laikā deguns būs paspējis nosalt, tad ikvienam būs iespēja ieiet sasildīties iekštelpu ekspozīcijās Flamingu mājā, Lauku sētā, Nīlzirgu mājā, Terārijā, Akvārijā, Žirafu mājā un Tropu mājā, kur valda mūžīgā vasara.

Ēkās apmeklētāji varēs vērot darbīgos kailos smilšracējus un publikas mīluļus surikatus, ķirzakas, čūskas, daudzkrāsainas zivis, neparastus kukaiņus. Varbūt Tropu mājas naktsdzīvnieku ekspozīcijā palaimēsies ieraudzīt nesen dzimušos lielo galago un naktspērtiķu mazuļus. Bez tam turpat Tropu mājā ilgu laiku var pavadīt, vērojot pasaulē sīkāko pērtiķīšu pundurkalitriksu izdarības un mazuļu audzināšanas paņēmienus, jo arī šī saime nesen kļuvusi kuplāka. Abi mazuļi patlaban mēdz cieši turēties pieaugušo dzīvnieku kažokos un izskatās kā palielas kustīgas mugursomas.

Ziemas naktīs apmeklētājiem sarūpēta iespēja vērot, kā mielojas dažādi zoodārza iemītnieki.

Ap plkst.16.15 granulēto barību ar savu izcili garo mēli filigrāni no trauka centīsies “samakšķerēt” žirafes Vakilija un Čaks. Tropu mājā mītošās lapgriežskudras vakarpusē tiks pacienātas ar vakariņām – aveņu lakstiem vai diedzētiem ozolu dzinumiem, kuru apēšanai kukaiņi veltīs vairākas stundas.

Savukārt daudz veiklāk mielošanās varētu notikt pie alpakām, kuras plkst.18.15 vakariņās saņems burkānu porciju. Plkst.18.30 gardu ozolzīļu porciju varēs kraukšķināt pekaru saime, bet 18.45 spēcinošu un īpaši sagatavotu ķērpju maltīti baudīs ziemeļbriežu ģimene.

Ziemas naktīs varēs pieteikties ekskursijai “Rīga ZOO slavenībām pa pēdām” ārpus ierastā laika. Tajā zinošs gids iepazīstinās ar slavenākajiem zoodārza dzīvniekiem patlaban un pagātnē, kā arī ļaus ielūkoties vietās, kuras pārējiem apmeklētājiem nav pieejamas. Ekskursija ir piemērota gan ģimeņu grupām, gan pieaugušajiem, piemēram, darba kolektīviem.

Svētku laikā Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs rotāsies Ziemassvētku noskaņās.

Lasiet arī: Zināmi slēpošanas kalnu darbalaiki arī svētkos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas