Rinkēvičs: Latvijai ir nepieciešama ilgtermiņa enerģētikas stratēģija

Latvijai ir nepieciešama ilgtermiņa enerģētikas stratēģija, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš pirmdien, 19.februārī, Rīgas pilī tikās ar klimata un enerģētikas ministru Kasparu Melni.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Nacionālā Enerģētikas un Klimata plāna (NEKP) precizēšanu, darbu pie desinhronizācijas, kā arī atjaunojamo energoresursu attīstību Latvijā un Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) plānotos darbus šajā jomā, informē prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris,

Sarunā Valsts prezidents uzsvēra enerģētikas ilgtermiņa stratēģijas nepieciešamību. Rinkēvičs norādīja, ka visiem zināmi un saprotami spēles noteikumi veicinās enerģētikas nozares attīstību. Prezidenta ieskatā tas ir svarīgi gan no drošības, gan konkurētspējas aspektiem.

Valsts prezidents iniciēja 1.martā Rīgas pilī organizēt diskusiju par enerģētikas nozares un rīcībpolitikas ilgtermiņa attīstību Latvijā. Tās mērķis ir pārrunāt izpildinstitūciju, likumdevēja un iesaistīto pušu redzējumu par enerģētikas stratēģiju līdz 2050.gadam.

Tikšanās laikā Valsts prezidents informēja ministru par saņemtajiem jautājumiem no Latvijas iedzīvotājiem, īpaši reģionālo vizīšu laikā, par tarifu sistēmu elektroenerģijas un gāzes lietotājiem. Rinkēvičs vērsa uzmanību par nepieciešamību KEM aktīvi komunicēt attiecībā uz ilgtermiņa valsts politiku šajā jomā ar iedzīvotājiem.

Valsts prezidents vērsa ministra uzmanību arī uz Latvijas reģionu iedzīvotāju jautājumiem par vēja enerģijas projektiem un nepieciešamību panākt vienošanos saistībā ar kompensāciju apmēru un sadalījumu starp iesaistītajām kopienām un pašvaldībām.

BNN jau ziņoja, ka KEM ir pagarinājusi pieteikšanās termiņu konsultācijām par aktualizēto NEKP projektu. Konsultāciju noslēguma termiņš pagarināts līdz 22.februārim, lai nodrošinātu visu ieinteresēto pušu līdzdalību.

Lasiet arī: BNN intervija | Aleksejs Grigorjevs: Navaļņija nogalināšana apliecina – Krievija ir pilnībā fašistiska valsts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas