Ryanair: ES minimālo cenu noteikšana lidojumiem ir "politiski neiespējama"

Aviosabiedrība Ryanair ceturtdien, 21.septembrī, paziņojusi, ka neuztraucas par Eiropas Savienības (ES) minimālās cenas ieviešanu vai obligātajiem lidojumu ierobežojumiem, apgalvojot, ka šādi ierobežojumi liegtu tiesības personām ar zemākiem ienākumiem, nosaucot tos par “politiski neiespējamiem”, ziņo Reuters.

Šādi izteikumi sekoja pēc Francijas transporta ministra Klemāna Bona (Clement Beaune) otrdien, 19.septembrī, teiktā par nodomu meklēt citu ES valstu atbalstu minimālo cenu noteikšanai lidojumiem, lai samazinātu aviācijas nozares ietekmi uz klimatu.

Aviosabiedrības Ryanair vadītājs Edijs Vilsons (Eddie Wilson) paziņojis, ka, viņaprāt, ES tuvāko piecu līdz desmit gadu laikā nav iespējams ieviest ES mēroga minimālo cenu ierobežojumu lidojumiem, uzsverot, ka

gaisa satiksme ir būtiska dažādām vajadzībām,

ne tikai brīvdienu ceļojumiem, apgalvojot, ka cilvēki paļaujas uz to, ka varēs ātri nokļūt sev vēlamajā galamērķī. Viņš uzsvēra, ka tādi risinājumi kā minimālo cenu vai aizliegumu ieviešana tikai pasaka, ka cilvēkiem ekonomiski sliktākā situācijā nav atļauts ceļot.

ES amatpersonas ir informējušas aģentūru Reuters, ka dažas valstis, tostarp Nīderlande un Beļģija, principā atbalsta Francijas priekšlikumu. Taču Francija varētu saskarties

ar grūtībām iegūt atbalstu no citām ES dalībvalstīm,

ņemot vērā, ka dažas ES valstis, jo īpaši salu valstis, ir ļoti atkarīgas no gaisa transporta, un daži reģioni gūst labumu no tūrisma nozares, kas plaukst, pateicoties lētiem lidojumiem.

Eiropas lielākā zemo cenu aviosabiedrība Ryanair uzskata, ka aviācijas nozarei būtu jāpanāk nulles oglekļa emisiju neto līmenis, veicinot ilgtspējīgu aviācijas degvielu izmantošanu un izmantojot lielākas, klusākas lidmašīnas, norādījis Edijs Vilsons, piebilstot, ka to nevar “panākt vienā dienā”.

Lasiet arī: Google apsūdzēts par norādīšanu autovadītājam braukt pa sabrukušu tiltu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas