Saglabāsies lietains un vējains laiks

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļus joprojām noteiks ciklonu darbība un salīdzinoši vēsa gaisa masa, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Saule mīsies ar mākoņiem un pirmdien vietām uzlīs, savukārt, naktī uz otrdienu lietus gaidāms galējos austrumu rajonos, jo mūsu teritorijai no dienvidiem pietuvosies ciklons. Prognozes par nokrišņu daudzumu vēl ir mainīgas, tādēļ sinoptiķi aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai.

Savukārt otrdienas pēcpusdienā īslaicīgi līs rietumu un centrālajos rajonos. Pūtīs lēns līdz mērens, piekrastē līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s.

Vējš pakāpeniski pierims un jau otrdien pūtīs lēni līdz mēreni no dienvidu puses. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra pieturēsies +5…+11 grādu robežās,  vietām gaiss atdzisīs pat līdz +4 grādiem, vien piekrastē būs siltāk. Dienās gaiss iesils līdz +16….+22 grādiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Darba nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens sāks pakāpeniski paaugstināties.

Vēl trešdien lielākajā daļā valsts līs, tomēr ceturtdien un piektdien nokrišņu daudzums mazināsies un lietus gaidāms tikai atsevišķos rajonos.

Sinoptiķi norāda, ka turpinās pūst lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas trešdien pēcpusdienā jūras piekrastē atkal kļūs brāzmains. Ceturtdien vējš pierims un pa dienu iegriezīsies no ziemeļu puses. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā līdz šim – naktīs gaiss atdzisīs līdz +8…+15 grādi, bet dienās iesils līdz +14…+22 grādi, siltāks laiks gaidāms valsts austrumu daļā. 

Brīvdienās sinoptiskā situācija turpinās uzlaboties – laiks kļūs sauss, biežāk spīdēs saule un gaisa temperatūra par pāris grādiem paaugstināsies, vietām sasniedzot +25 grādus.

Lasiet arī: Zināmi oficiālie Eiropas Parlamenta vēlēšanās rezultāti

 Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas