Saistībā ar Valsts kancelejas iepirkumiem vērtēs vēl vairāku personu atbildību

Saistībā ar Valsts kancelejas iepirkumiem vērtēs vēl vairāku personu atbildību, izriet no Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) sacītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma”.

Viņa skaidroja, ka disciplinārlietā, kas bija ierosināta pret līdžišinējo Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, figurē vēl vairākas Valsts kancelejas amatpersonas.

Premjere teica, ka ir nodevusi šo informāciju Valsts kancelejas direktora pienākumu izpildītājai, jo viņa tālāk organizēs pārbaudes attiecībā uz šiem darbiniekiem.

Kā vēstīts, aprīļa sākumā, reaģējot uz Ģenerālprokuratūras sniegto informāciju par kriminālprocesa sākšanu, lai vērtētu bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) speciālo avioreisu izmantošanas tiesiskumu, premjere Siliņa uzdeva izveidot dienesta pārbaudes komisiju, kuras uzdevums bija dienesta pārbaudē noskaidrot iesniegumā norādīto likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumu izdarīšanas apstākļus un izvērtēt amatpersonu rīcību.

Paralēli – maija sākumā – Siliņa jau izdeva rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Citskovski. Šāds lēmums tika pieņemts, “pamatojoties uz dienesta pārbaudes komisijas starpziņojumā konstatētajiem apstākļiem un tiesību normu pārkāpumiem”.

Pēc Siliņas ierosinātās disciplinārlietas valdība 9.jūlijā nolēma amatā pazemināt Valsts kancelejas direktoru Citskovski, viņam piedāvājot vadīt Saimnieciskā nodrošinājuma nodaļu.

Siliņa preses konferencē pēc valdības sēdes skaidroja, ka disciplinārlietu komisija konstatējusi publisko iepirkumu likuma pārkāpumus, tāpēc pieņemts šāds lēmums.

Citskovskis varēs pārsūdzēt lēmumu, tomēr tas neattur rīkojuma izpildi. Viņš aģentūrai LETA atzina, ka to darīs.

Lasiet arī: Citskovskis atteiksies no “pazemojoša piedāvājuma” un pārsūdzēs valdības lēmumu par pazemināšanu amatā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas