Siliņa neredz iespējas nākamā gada valsts budžetā rast papildu finansējumu “Rail Baltica”

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) neredz iespējas 2025.gada valsts budžetā rast papildu finansējumu “Rail Baltica” projektam.

Otrdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē Siliņa un finanšu ministrs prezentēja valdības sagatavoto budžeta projektu. Pēc premjerministres uzrunas opozīcijas deputāts Kristaps Krištopans (LPV) pauda, ka viņu “nedaudz fascinē”, ka neizskanēja neviens vārds saistībā ar “Rail Baltica”.

Budžetā ir paredzēts “Rail Baltica” līdzfinansējums 15% apmērā, bet cits finansējums nav plānots. Politiķis sacīja, ka parlamentārā izmeklēšanas komisija ir secinājusi, ka centrālajai stacijai ir nepieciešami 114 miljoni eiro no nacionālā budžeta. Tāpat Satiksmes ministrijas (SM) piedāvājumi izmaksās papildu finansējumu, uzsvēra opozicionārs.

“Tā ir neizbēgamība, ka, ja gribam turpināt gadsimta projektu, mums savu maciņu vajadzēs atvērt,” izteicās Krištopans.

Premjerministre atbildēja, ka ir valdība ir bijusi spiesta nogriezt 50 miljonu eiro finansējumu ministriju nozarēs. “Neredzu, kā mēs vēl varam rast šobrīd budžetā papildu finansējumu “Rail Baltica”,” teica Siliņa.

Ministru prezidente sagaida no SM, “Rail Baltica” un “Eiropas Dzelzceļa līnijām” skaidru redzējumu, kā viņi samazinās savus izdevumus, tostarp algu tēriņus. Tāpat Siliņa gaidīs ziņojumu no parlamentārās izmeklēšanas komisijas. “Ja jūs redzat, kur var atrast budžetā 118 miljonus eiro, mēs, protams, izpildīsim Saeimas lēmumu,” pauda Siliņa.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien sāk skatīt valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027.gadam.

Lasiet arī: Briškens uz “krīzes sliekšņa”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas