SKDS: ja rīt vēlētu RD, līderos būtu Progresīvie, Saskaņa un JV

Ja Rīgas domes (RD) vēlēšanas notiktu rīt, tajās lielākās mandātu ieguvējas būtu partijas Progresīvie un Saskaņa, kā arī partiju apvienība Jaunā Vienotība (JV) – tādi rezultāti atklāti Latvijas pilsoņu aptaujā, ko pēc Saskaņas pasūtījuma šogad jūlijā veica pētījumu aģentūra SKDS.

Pētījums tika veikts laikā no 8. līdz 17.jūlijam, iedzīvotājus aptaujājot gan ar tiešas intervijas, gan ar interneta aptaujas starpniecību. Aptaujā kopumā piedalījās 1805 Latvijas pilsoņi, savukārt

atbildes par Rīgu balstās 578 respondentu atbildēs.

Jautāti, kāda būtu viņu izvēle, ja rīt notiktu Rīgas domes vēlēšanas, 10,8% respondentu atzīst, ka balsotu par Progresīvajiem. Otrajā vietā ierindotos Saskaņa, par kuru sliecas balsot 9,7% aptaujas dalībnieku, un tai ar 9,5% iespējamo balsu sekotu JV.

Nedaudz mazāks atbalsts Rīgā būtu partijām Latvija pirmajā vietā (LPV) – 7,3% – un Stabilitātei! – 6%. Vēl 5% barjeru pārsniegtu Nacionālā apvienība (NA) un “Zaļo un zemnieku savienība” (ZZS).

Pārējās partijas aptaujā nesasniedza pat 2,5% atbalstu. Katram piektajam jeb 20,8% aptaujāto nebija konkrēta viedokļa, savukārt 12,3% aptaujāto atzina, ka viņi vēlēšanās nepiedalītos.

Pārrēķinot iegūtos rezultātus tā, lai tie uzrādītu tikai savu izvēli izdarījušo respondentu atbildes, Rīgas domes vēlēšanās, “ja tās notiktu rīt”, Progresīvie varētu rēķināties ar 16,2% lielu atbalstu, “Saskaņa” – ar 14,5%, JV – ar 14,2%, LPV – ar 10,9%, Stabilitātei! – 9%, NA – ar 8,3%, ZZS – ar 7,9% lielu atbalstu. 

Lasiet arī: BNN vaicā | Olafs Pulks joprojām neizprot Mārtiņa Staķa atkāpšanās cēloņus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas