Slovēnijā aizdomās par spiegošanu aizturētas divas personas

Drošības dienesti visā Eiropā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā arvien biežāk aiztur personas aizdomās par spiegošanu Maskavas labā, raksta Politico.

Slovēnijas mediji svētdien, 29.janvārī, ziņojuši, ka decembrī par spiegošanu Krievijas labā aizturētas divas personas. Abi aizdomās turamie, kuri ir kādas Dienvidamerikas valsts pilsoņi, izmantoja viltus identitāti, kas saistīta ar nekustamo īpašumu tirgu un antikvāru priekšmetu tirdzniecību. Saskaņā ar policijas ziņojumu, personas aizturētas 2022.gada 5.decembrī.

Ļubļanas prokuratūra informēja Slovēnijas mediju Siol: «Apgabala prokurora birojs saņēma ziņojumu no Slovēnijas Izlūkošanas un drošības aģentūras, un uz tā pamata ir sākta pirmstiesas izmeklēšana.»

Prokurora birojā norādīja, ka notiek izmeklēšana, bet neapstiprināja apsūdzības.

Slovēnijas Izlūkošanas un drošības aģnetūra operāciju spiegu aizturēšanai īstenoja kopā ar citām Slovēnijas drošības iestādēm, jo pieejamā informācija liecināja, ka spiegošana tiek veikta arī ārpus Slovēnijas. Arī Vācija nesen veikusi divus arestus saistībā ar spiegošanu un informācijas nodošanu Krievijai.

Lasiet arī: Skandināvija izgaismo Krievijas spiegus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas