Somija pievienojas Baltijas valstīm un Polijai, ierobežojot robežšķērsošanu Krievijas pilsoņiem

Somija no 30.septembra aizliegs iebraukt valstī Krievijas pilsoņiem ar tūristu vīzām, tādējādi pilnībā slēdzot sauszemes ceļu uz Eiropas Savienību tiem Krievijas pilsoņiem, kas cenšas izvairīties no Krievijā izsludinātās mobilizācijas, informē Lietuvas sabiedriskais medijs LRT.

Ar šādu lēmumu Somija pievienojas Baltijas valstīm un Polijai, kuras jau iepriekš paziņojušas par robežšķērsošanas ierobežošanu Krievijas pilsoņiem, kuriem ir Šengenas vīzas.

Kā sarunā ar medijiem norādīja Somijas ārlietu ministrs Peka Hāvisto (Pekka Haavisto), šāda lēmuma mērķis ir pilnībā novērst Krievijas pilsoņu tūrismu uz Somiju un ar to saistīto tranzītu caur Somiju.

Somijas valdība paredz, ka šāds solis ievērojami samazinās satiksmes intensitāti uz Somijas–Krievijas robežas.

Kā ziņo mediji, nedēļas nogalē Somijas robežu ar Krieviju šķērsojuši  gandrīz 17 000 tās pilsoņi.

Somijas valdība savu lēmumu pamatoja ar drošības apsvērumu riskiem saistībā ar Krievijas karadarbību Ukrainā un «referendumiem», ko tā sarīkojusi dažādās okupētās Ukrainas teritorijās, kā arī sabotāžu, kas saistīta ar Krievijas gāzes cauruļvadu Nord Stream 1 un Nord Stream 2.

Pilnu rakstu angļu valodā lasiet: https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1790541/finland-joins-baltics-poland-in-shutting-border-to-russian-tourists

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas