Stabilitātei pieļauj iespēju, ka neatbalstīs nevienu Valsts prezidenta amata kandidātu

Pastāv liela varbūtība, ka partija Stabilitātei prezidenta vēlēšanās neatbalstīs nevienu kandidātu, tā medijiem norādīja Saeimas Stabilitātei frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.

Viņš atzīmēja, ka Stabilitātei pirmdien, 29.maijā, plkst.16 tiksies ar Apvienotā saraksta prezidenta amata kandidātu, politiskās apvienības dibinātāju, uzņēmēju un arhitektu Uldi Pīlēnu.

Taujāts, kāpēc Stabilitātei neaicina uz tikšanos pārējos divus kandidātus,

politiķis skaidroja, ka ar Jaunās vienotības kandidātu, līdzšinējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV) grūti sarunāties,

jo Jaunās vienotības frakcija uzskata Stabilitāti par partiju, kas ir ārpus komunikācijas loka.

“Mēs taču neiesim pie Jaunās vienotības ubagot!

Ja Jaunajai vienotībai”šķiet, ka tā prezidenta vēlēšanās var tikt galā pati, droši,” sacīja Rosļikovs.

Savukārt, runājot par partijas Progresīvie kandidāti, publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto, Saeimas Stabilitātei frakcijas priekšsēdētājs pauda atzinīgus vārdus – viņa esot profesionāle ar lielu jaudu, taču šajās vēlēšanās viņai neesot praktiski nekādu izredžu uzvarēt.

Tāpēc Stabilitātei nolēmusi uzklausīt Pīlēnu un, iespējams, atdot balsis par viņu, taču patlaban partijai izteiktu simpātiju pret vienu vai otru kandidātu neesot.

Jautāts, vai pēc prezidenta vēlēšanām varētu mainīties valdības sastāvs, politiķis atzīmēja, ka Stabilitātei vienmēr uzsvērusi – prezidentu mainīt maiņas pēc nav jēgas. Ja parādīsies prezidents, kurš iestāsies par visiem Latvijas iedzīvotājiem un būs spējīgs runāt par koalīcijas trūkumiem un vājajām vietām, kuru ir pietiekami daudz, Stabilitātei tādu atbalstītu.

“Mēs redzam, ka trim partijām – Apvienotajam sarakstam, Nacionālajai apvienībai un Jaunajai vienotībai – ir diezgan sarežģīti sadzīvot.

Protams, mēs gribam redzēt tādu prezidentu, kurš nominētu citu un vairāk spējīgāku premjeru par pašreizējo Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV),” norādīja Rosļikovs.

Jau vēstīts, ka maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām ir izvirzīti trīs kandidāti – koalīcijā ietilpstošā Apvienotā saraksta dibinātājs, uzņēmējs Pīlēns, premjera partijas Jaunā vienotība biedrs, ārlietu ministrs Rinkēvičs un opozīcijas partijas Progresīvie izraudzītā publiskās pārvaldības eksperte Pinto.

Trešais koalīcijas partneris – NA – bija plānojis Valsts prezidenta amatam virzīt pašreizējo prezidentu Egilu Levitu, bet

Levits no kandidēšanas atteicās, redzot, ka viņa ievēlēšanai koalīcijas balsu nepietiks.

Koalīcijas politiķi pašlaik neredz iespēju vienoties par vienu kandidātu uz Valsts prezidenta vēlēšanu pirmo kārtu.

Lasiet arī: Kariņš uzsver koordinācijas trūkumu starp pārvaldes iestādēm vardarbības novēršanai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas