Staķis sodīts ar 500 eiro par sevis komandēšanu uz Tamperi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bijušajam Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim (Progresīvie) uzlicis 500 eiro sodu par komandējumu uz pasaules hokeja čempionātu Tamperē.

Tviterī (tagad X) pats Staķis raksta, ka par komandējumu Tamperē saņēmis divus administratīvos sodus – katru 250 eiro apmērā. Viens sods saņemts par to, ka viņš izdevis komandējuma rīkojumu, bet otrs saistīts ar komandējuma norēķiniem.

“Esmu izlēmis nomaksāt sodu un virzīties tālāk,”

vēsta politiķis. Staķa ieskatā svarīgākais esot tas, ka viņš ir attaisnots sadaļā par komandējumu kārtības atbilstību normatīvajiem aktiem.

Jau ir ziņots, ka Staķis pats parakstīja rīkojumu par viņa došanos uz Tamperi, kur, tāpat kā Rīgā, notika Pasaules čempionāts hokejā un aizritēja noslēdzošās cīņas par medaļām. Staķis apliecināja, ka uz Somiju devies pēc Tamperes pilsētas galvas Kalervo Kumolas (Kalervo Juhani Kummola) ielūguma.

Kā liecina Staķa parakstītais rīkojums par komandējumu, no Rīgas domes līdzekļiem samaksāts par aviobiļešu un ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi, par viesnīcu, pilsētas nodoklis, kā arī komandējuma dienas nauda 100% apmērā un 30% no dienas naudas vietējā transporta izdevumiem.

KNAB izvērtēja bijušā Rīgas domes priekšsēdētāja darbības atbilstību likuma Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā normām, izdodot rīkojumu par komandējuma noteikšanu pašam sev un ar to saistīto izdevumu apmaksu.

Savukārt Rīgas domes Latvijas attīstībai frakcijas vadītājs Viesturs Zeps vērsās KNAB un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ar aicinājumu vērtēt iespējami prettiesisku domes priekšsēdētāja Staķa rīcību savu un citu domes deputātu komandējumu organizēšanā.

Lasiet arī: BNN vaicā | Olafs Pulks joprojām neizprot Mārtiņa Staķa atkāpšanās cēloņus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas