Svaigi spiestas sulas: 5 receptes veselībai un imunitātei

Iekļaujot uzturā sezonas produktus, vērts atcerēties arī par svaigi spiestām sulām – tās būs ne vien gards papildinājums ēdienkartei, bet arī palīdzēs stiprināt veselību, mazināt nogurumu un ievērojami uzlabot pašsajūtu.

Apotheka farmaceite Līga Cīrule iesaka piecas veselīgas sulu kokteiļu receptes, kas  ļaus uzņemt vērtīgās uzturvielas un palīdzēs aktivizēt imunitāti.

 Citronu sulas, ingvera un medus dzēriens

Sastāvdaļas:

  •  trīs citroni;
  •  četrus līdz sešus milimetrus plānas nomizotas ingvera saknes šķēlītes;
  •  medus – pēc garšas;
  • divas glāzes ūdens.

Pagatavošana:

  1. Nomizotās un sagrieztās ingvera šķēlītes liek verdošā ūdenī un vāra aptuveni 10-15 minūtes.
  2. Kad ūdens iegūst viegli brūnganu nokrāsu, ielej to traukā, izmantojot sietiņu.
  3. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu (no trīs citroniem iespējams iegūt aptuveni 1/3 glāzes sulas), medu un kārtīgi samaisa.
  4. Lai dzērienu ātrāk atdzesētu, tam var pievienot ledu.

Granātābolu un apelsīnu sulas dzēriens ar ingveru un medu

Sastāvdaļas:

  • viens nomizots apelsīns, sadalīts daiviņās;
  • 100 mililitri granātābolu sulas;
  • viena ēdamkarote citronu sulas;
  • ingvera sakne un medus – pēc garšas;
  • divas glāzes ūdens.

Pagatavošana:

  1. Sagatavotās sastāvdaļas liek blenderī un samaļ līdz veidojas viendabīgs dzēriens.
  2. Dzēriena garšas intensitāti iespējams regulēt, pievienojot papildu ingveru vai medu.
  3. Lai atbrīvotos no sēklām, sagatavoto kokteili nepieciešams pārliet citā traukā ar caurdura palīdzību.

Apelsīnu sulas dzēriens ar ingveru, medu un kurkumu

Sastāvdaļas:

  • viens apelsīns;
  • neliels gabaliņš ingvera saknes;
  • kurkuma;
  • medus – pēc garšas;
  • viena glāze ūdens.

Pagatavošana:

  1. Ingvera sakni rūpīgi sarīvē ar smalku rīvi, pievieno tai šķipsnu kurkumas un maisījumu aplej ar verdošu ūdeni.
  2. Ļauj ievilkties 10-15 minūtes.
  3. Dzērienam pievieno svaigi spiestu apelsīnu sulu un medu – atkarībā no tā, cik saldu garšu kārojas.

Smiltsērkšķu sulas, ingvera, medus un kanēļa dzēriens

Sastāvdaļas:

  • 200 mililitri smiltsērkšķu sulas;
  • neliels gabaliņš ingvera saknes;
  • divas ēdamkarotes medus;
  • viena kanēļa standziņa.

Pagatavošana:

  1. Ingvera sakni sarīvē, liek katliņā, pievieno smiltsērkšķu sulu un uzkarsē.
  2. Kad dzēriens ir pietiekami silts, tam pievieno medu un kanēļa standziņu.
  3. Maisot turpina karsēt, līdz medus ir izkusis.
  4. Pēc pagatavošanas dzēriens jānokāš, izmantojot sietiņu vai marli.
  5. Pagatavoto dzērienu var dzert karstu vai atdzesēt.

Burkānu un citronu sulas dzēriens ar ingveru un medu

Sastāvdaļas:

  • viens burkāns;
  • viens citrons;
  • viena ēdamkarote medus;
  • neliels gabaliņš ingvera saknes.

Pagatavošana:

  1. Sarīvē ingvera sakni, pagatavo svaigi spiestu sulu no burkāna un citrona.
  2. Sastāvdaļas liek blenderī un tām pievieno medu.
  3. Lai bagātinātu garšu, blenderī var pievienot arī banānu vai ananāsu.

Lasiet arī: RECEPTES| Idejas un ieteikumi vecākiem veselīgu našķu gatavošanai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas