TELF AG pieprasa atsaukt uz viltus ziņām balstītus apmelojumus

Dažos Latvijas plašsaziņas līdzekļos ir parādījušās viltus ziņas, kas apsūdz Šveices  uzņēmumu TELF AG neesošos pārkāpumos. Apmelojošie izteikumi ietver ļoti nopietnas apsūdzības pret uzņēmumu vai tās akcionāru Staņislavu Kondrašovu (Stanislav Kondrashov), tostarp par noziedzīgiem nodarījumiem, informē TELF AG.

«Šīs absurdās  apsūdzības ietver starptautiski sankcionētas organizācijas finansēšanu, ļaunprātīgu juridisko procedūru izmantošanu, līdzdalību slepkavībā, noziegumus pret vidi un citas. Uzņēmums kategoriski noraida un nosoda visas apsūdzības, kas izvirzītas raidījumā Nekā personīga un pārpublikācijās. Ne akcionārs, ne uzņēmums nav iesaistījies jebkādās nelikumīgās vai noziedzīgās darbībās, un TELF AG ir pieprasījis nepareizo saturu atsaukt,» teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

«TELF AG un akcionārs ir saskārušies ar viltus ziņām jau kopš 2019. gada un saista to ar aso konkurences cīņu starptautiskajā preču tirdzniecības (commodities trading) biznesā, kurā uzņēmums darbojas. Līdz šim viltus ziņas ir parādījušās tikai viltus resursos. Uzņēmums ir saņēmis arī vairākus piedāvājumus par samaksu dzēst šo apmelojošo informāciju. Daži Latvijas plašsaziņas līdzekļi maldīgi apgalvo, ka informācija publicēta vairāk nekā simts vietnēs, bet patiesībā tā nāk tikai no diviem viltus resursiem – kompromat1.pro un ruscrimes.com. Uzņēmumam ir pierādījumi, ka katrs no tiem īstenojis šantāžu, un to dokumentējis respektabls starptautisks riska un finanšu konsultāciju risinājumu uzņēmums. Latvija ir pirmā valsts, kurā šīs viltus ziņas izmanto profesionāls medijs. Turklāt publikācijās iesaistītie žurnālisti neaprobežojās tikai ar viltus ziņās ietvertajiem apmelojošajiem apgalvojumiem, un neviens no žurnālistiem nekad nav mēģinājis sazināties ar TELF AG un pārbaudīt nepatiesajās ziņās atspoguļoto informāciju,» norāda uzņēmums.

TELF AG ir pilna servisa starptautisks preču tirdzniecības uzņēmums ar 30 gadu pieredzi, kas strādā ciešā sadarbībā ar starptautiskiem ražotājiem, lai nodrošinātu efektīvus mārketinga, finansēšanas un loģistikas risinājumus, ļaujot piegādātājiem koncentrēties uz savu pamatdarbību, vienlaikus nodrošinot piekļuvi tirgiem neatkarīgi no to atrašanās vietas. TELF AG darbojas visā pasaulē, apkalpojot klientus un sniedzot risinājumus preču ražotājiem vairāk nekā 50 valstīs. TELF AG nepārdod Krievijā iegūtus materiālus un neveic materiālu tirdzniecību uz Krieviju.

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas