“TikTok” pirms ES vēlēšanām pastiprinās cīņu pret viltus ziņām

“ByteDance” piederošā sociālo mediju platforma “TikTok” trešdien, 14.februārī, paziņoja, ka, gatavojoties jūnijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, tā pastiprinās cīņu pret viltus ziņām un slēptām ietekmes operācijām, katrai no 27 Eiropas Savienības (ES) valstīm lietotnē ieviešot īpašu rīku vai tā sauktos “vēlēšanu centrus”, ziņo Reuters.

Valdības visā pasaulē pauž bažas par dezinformācijas un mākslīgā intelekta radīto dziļo viltojumu ietekmi uz vēlēšanām, īpašu uzmanību pievēršot sociālo mediju platformām. “TikTok” ziņojis, ka 30% Eiropas Parlamenta likumdevēju izmanto šo platformu.

“Nākamajā mēnesī mēs aplikācijā izveidosim vietējās valodas “vēlēšanu centru” katrai no 27 ES dalībvalstīm, lai nodrošinātu, ka cilvēki var viegli atšķirt faktus no izdomājumiem,” blogā raksta “TikTok” uzticamības un drošības nodaļas vadītājs Kevins Morgans (Kevin Morgan).

“TikTok” sadarbosies ar vietējām vēlēšanu komisijām un pilsoniskās sabiedrības organizācijām,

lai šie “vēlēšanu centri” būtu vieta, kur sabiedrība var atrast uzticamu informāciju, sacīja Morgans.

Morgans sacīja, ka “TikTok”, kas pašlaik sadarbojas ar deviņām faktu pārbaudes organizācijām Eiropā, šogad plāno paplašināt faktu pārbaudes tīklu un uzsākt vēl deviņas medijpratības kampaņas.

Viņš piebilda, ka ES saturu uzrauga vairāk nekā 6 000 cilvēku.

Tuvākajos mēnešos tā sāks publicēt ziņojumus par slēptām ietekmes operācijām, lai palielinātu caurskatāmību un atbildību.

Vietējo “vēlēšanu centru” darbība pirmo reizi tika uzsākts 2021.gadā, taču pērn, kad pie vēlēšanu urnām devās Grieķija, Nīderlande, Polija, Slovākija, Spānija un Nīderlande, darbs pie projekta paātrinājās.

Lasiet arī: Priekšvēlēšanu periodā pastāv riski manipulēt ar sabiedrības domu, izmantojot mākslīgā intelekta veidotu saturu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas