Turcija pieņem likumu par klaiņojošo suņu aizvākšanu no ielām

Turcijas parlaments otrdien, 30.jūlijā, apstiprināja prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana (Recep Tayyip Erdogan) valdošās partijas ierosināto likumu, kura mērķis ir noķert miljoniem klaiņojošo suņu un ievietot tos patversmēs, taču šis plāns satrauc dzīvnieku aizstāvjus, kuri uzskata, ka labāks risinājums būtu masveida kastrācijas kampaņa, ziņo “Reuters”.

Kā arī, visi suņi, kas uzvedīsies agresīvi vai kuriem būs neārstējamas slimības, tiks iemidzināti.

Saskaņā ar iepriekšējo likumu pašvaldībām bija jākastrē un jāvakcinē visi ielas suņi un pēc ārstēšanas tie jāatstāj tur, kur tie tika atrasti.

Saskaņā ar likumprojekta aplēsēm Turcijā ir aptuveni četri miljoni ielas suņu

un pašvaldības pēdējo 20 gadu laikā ir kastrējušas aptuveni 2,5 miljonus suņu. Par šiem dzīvniekiem bieži vien rūpējas apkaimes iedzīvotāji, un pret tiem izturas kā pret saviem mājdzīvniekiem.

Saskaņā ar likumprojektu patlaban valstī ir 322 dzīvnieku patversmes, kurās var izmitināt 105 000 suņu.

Jaunpieņemtais likums arī paredz, ka visām pašvaldībām vismaz 0,3% no sava gada budžeta ir jāvelta dzīvnieku rehabilitācijas pakalpojumiem un patversmju būvniecībai. Pašvaldībām līdz 2028.gadam būs jāuzbūvē jaunas patversmes un jāuzlabo esošās, teikts likumā.

Pēdējo nedēļu laikā tūkstošiem cilvēku ir izgājuši ielās, lai protestētu pret šo likumu, reizēm iesaistoties sadursmēs ar policiju.

Lasiet arī: Turcija draud “ienākt” Izraēlā, lai palīdzētu palestīniešiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas