Turpinās sausums, brīvdienu naktīs daudzviet gaidāma salna

Šīs nedēļas izskaņā, kā arī nākamajā nedēļā Latvijā turpināsies sausums, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Lai arī debesis palaikam aizklās kāds mākonis, nokrišņus tie nenesīs un laiks būs lielākoties saulains.

Dienu laikā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā sasniegs +18…+22 grādus (pēc Celsija), bet pēc sajūtām šķitīs, ka ir vēsāks, jo pūtīs brāzmains vējš. Arī naktis būs aukstas – naktīs uz sestdienu un svētdienu zāles virskārtā daudzviet gaidāma salna.

Piektdiena būs saulaina un sausa, tikai palaikam debesis aizklās kāds mākonis. Dienas laikā rietumu, ziemeļrietumu vējš pūtīs mēreni līdz mēreni stipri, pēcpusdienā centrālajos rajonos tas pieņemsies spēkā un brāzmās sasniegs 15-16 m/s. Dienā gaiss iesils līdz +18…+23 grādiem, bet piekrastē – līdz +15…+18 grādiem.

Brīvdienās mākoņu debesīs būs maz, arī nokrišņi nav gaidāmi, tomēr jārēķinās, ka laiks būs vējains. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +2…+7 grādi, sestdien vietām līča piekrastē temperatūra nebūs zemāka par +8…+11 grādiem. Gan sestdien, gan svētdien daudzviet zāles virskārtā gaidāma salna, termometra stabiņam krītot līdz – 0…-2 grādiem.

Sestdien dienā gaiss iesils līdz +14…+19 grādiem, bet svētdien jau atkal kļūs nedaudz siltāks, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +17…+22 grādiem.

Vienīgi Kurzemē nebūs siltāks par +14…+17 grādiem.

Pēc šī brīža prognozēm, nākamās nedēļas pirmajā pusē laiks būs mēreni silts, dienu laikā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās, vēsākam laikam saglabājoties piekrastē. Naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz +5…+11 grādu atzīmei. Nav izslēgts, ka arī jaunnedēļ naktīs sagaidīsim salnu. Jaunnedēļ kopumā laika apstākļi būs mierīgi, pūtīs lēns vējš, laiks būs itin saulains, arī sauss.

Laikam saglabājoties lielākoties sausam, valsts lielākajā daļā joprojām ir augsta ugunsbīstamība, tāpēc meteorologi mūs aicina būt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem, dodoties pie dabas.

Tiek arī atgādināts, ka UV indekss dienas vidū un pēcpusdienā būs vidēji augsts līdz augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros nav vēlama. Vairāk par ultravioletās radiācijas indeksu lasiet šeit

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas