Ukraina ziņo par notriekto Krievijas lidmašīnu skaita pieaugumu

Neraugoties uz to, ka Ukrainas spēkiem trūkst ieroču, kavējoties Rietumu piegādēm, Ukrainas bruņotie spēki ziņo, ka pēdējo dienu laikā notriektas jau 13 Krievijas militārās lidmašīnas, kas ir straujš pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējiem mēnešiem, trešdien, 28.februārī, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Ukraina apgalvo, ka kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma 2022.gada februārī kopumā ir notriektas 342 Krievijas lidmašīnas un 325 helikopteri. Šie skaitļi gan nav neatkarīgi pārbaudīti, un Krievija to nekomentē.

“Vēl viena! Papildus vienai no rīta,” tā 27.februāra pēcpusdienā “Facebook” ierakstā paziņoja Ukrainas Ģenerālštābs. Vietnē “X” Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka

desmit dienu laikā iznīcinātas jau desmit lidmašīnas.

Ukrainas Gaisa spēku komandieris Nikolajs Oleščuks paziņoja, ka notriektās Krievijas lidmašīnas ir bumbvedēji Su-34, un, ņemot vērā ievērojamos zaudējumus, aicināja Krieviju vēlreiz izvērtēt savas “aviācijas gaļasmašīnas”, atsaucoties uz Krievijas militāro taktiku, ko raksturo liela skaita karavīru mešana kaujā, nerēķinoties ar viņu dzīvībām.

Un jau 29.februāra rītā Ukrainas Aizsardzības ministrija vietnē “X” ziņoja par vēl vienu Su-34 iznīcinātāja-bumbvedēja notriekšanu: “Jauna diena – jauna iznīcināta krievu lidmašīna.” 

Un vēlāk Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņoja par vēl vienu notriektu Su-34, rakstot, ka 12 dienās iznīcinātas 13 krievu lidmašīnas.

Ukraina apgalvo, ka no 17. līdz 27.februārim tā notriekusi dažas no labākajām Krievijas gaisa spēku rīcībā esošajām lidmašīnām.

Ukraina apgalvo, ka notriekusi retu militāro spiegu lidmašīnu A-50, kas, ja apstiprināta, būs jau otrā šāda lidmašīna mēneša laikā. Pārējās Krievijas lidmašīnas, ko Ukraina apgalvo, ka iznīcinājusi šajā laika posmā, ir septiņi Su-34 un divi S-35 iznīcinātāji.

Pieaugošais notriekto Krievijas lidmašīnu skaits Ukrainā liek domāt, ka ASV piegādātās raķetes “Patriot” varētu tikt izmantotas agresīvāk. Analītiķi uzskata, ka Ukraina varētu izvietot “Patriot” palaišanas iekārtas tuvāk frontes līnijai, kas norāda uz stratēģijas maiņu.

Notriekto lidmašīnu skaitu varētu saistīt arī ar aktīvāku Krievijas lidmašīnu izvietošanu un uzlabotām Ukrainas pretgaisa aizsardzības spējām.

Taču bez precīzas informācijas par kaujas laukā izvietotajiem resursiem ir grūti pilnībā izskaidrot šo pieaugumu, taču tas tāpat ir ievērības cienīgi, raksta BBC.

Lasiet arī: Zelenskis norāda, ka karā divu gadu laikā krituši 31 000 Ukrainas karavīru

Lasiet arī: Kažociņš: Mums jābūt gataviem pastiprinātiem hibrīduzbrukumiem no Krievijas puses

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas