Ukrainas armijas komandieris: Situācija frontē ir pasliktinājusies

Ukrainas armijas komandieris Oleksandrs Sirskis svētdien, 28.aprīlī, brīdināja par frontes situācijas pasliktināšanos, Ukrainas spēkiem atkāpjoties no pozīcijām Doneckas austrumos, jo pieaudzis Krievijas uzbrukumu skaits, Krievijai cenšoties izmantot savu pārsvaru, pirms ierodas ASV ieroči, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Neraugoties uz nesen panākto vienošanos par militāro palīdzību 61 miljarda ASV dolāru apmērā, jaunie ASV ieroči Ukrainas frontes līnijas vēl nav sasnieguši. Karaspēkam joprojām trūkst munīcijas, personāla un pretgaisa aizsardzības līdzekļu.

“Situācija frontē ir pasliktinājusies,” paziņojis Sirskis ierakstā “Telegram”, piebilstot, ka

Maskava ir guvusi “taktiskus panākumus dažos sektoros”.

Ģenerālis Sirskis apstiprināja, ka Ukrainas spēki ir atkāpušies no pozīcijām Doneckas apgabalā, kas bija daļa no aizsardzības līnijas, kura tika izveidota pēc tam, kad Krievija februārī ieņēma Avdijivku. Cīņas koncentrējoties ap Časivjaru, Kijivas kontrolētā nocietinājuma, sasniegšanu un tālāk uz rietumiem ir izveidotas jaunas aizsardzības līnijas.

Atpūtušies Ukrainas spēki nomaina vienības, kas cietušas zaudējumus šajās teritorijās.

Krievijas Aizsardzības ministrija pirms tam svētdien ziņoja, ka tās karaspēks ir ieņēmis Novobahmutivkas ciemu, kas atrodas aptuveni 10 km uz ziemeļiem no Avdijivkas.

Piektdien Pentagons paziņoja, ka, īstenojot jauno militāro palīdzību, tas “steidzami” nosūtīs Ukrainai pretgaisa aizsardzības raķetes “Patriot” un artilērijas munīciju.

No 2022.gada februāra līdz 2024.gada janvārim ASV ir piešķīrusi Ukrainai vairāk nekā 40 miljardu ASV dolāru militāro palīdzību, liecina Vācijas pētniecības organizācijas “Ķīles institūts” dati.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Augstākā tiesa nolēma, ka deputāts pārkāpis konstitūciju; ministre vērš prokuroru uzmanību uz prezidenta paziņojumu par Volkova uzbrucēju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas