Ukrainas politiķis tiek turēts aizdomās par valsts nodevību

Ukrainas politiķis Oleksandrs Dubinskis, kurš iekļauts ASV sankciju sarakstā un nesen tika informēts, ka tiek turēts aizdomās par valsts nodevību, jo sadarbojies ar Krievijas militāro izlūkdienestu, trešdien atklāja, ka Kijivas tiesa noteikusi viņa apcietinājumu uz 60 dienām, un pirmdien, 13.novembrī, viņam tika paziņots, ka viņš tiek turēts aizdomās arī par nepatiesas informācijas izplatīšanu par Ukrainas politisko vadību, ziņo Reuters.

“Tiesa atbalstīja prokuratūras lūgumu piemērot man drošības līdzekli – apcietinājumu uz 60 dienām līdz 2024.gada 12.janvārim,” Dubinskis sacīja savā Telegram kanālā publicētajā video. Viņš neprecizēja aizturēšanas iemeslu.

Pirmdien Ukrainas drošības dienests (SBU) Telegram paziņoja, ka kāds politiķis tiek turēts aizdomās par valsts nodevību, neatklājot viņa vārdu.

Taču politiķi Jaroslavs Jurčišins, parlamenta pretkorupcijas politikas komitejas vadītāja pirmais vietnieks, un Oleksijs Hončarenko publiski identificēja Oleksandru Dubinski kā apsūdzēto valsts nodevības izmeklēšanā.

“Dubinskis saņēma paziņojumu par aizdomām par valsts nodevību.

Šodien pie viņa tika veikta kratīšana,” Telegram paziņoja Hončarenko.

 

Dubinskis paziņojumu par aizdomām nosauca par safabricētu un “balstītu uz absolūtiem valsts augstāko amatpersonu meliem”, ziņo Reuters.

SBU atklāja, ka aizdomās par valsts nodevību turētais, iespējams, ir Krievijas militārā izlūkdienesta finansētas noziedzīgas organizācijas biedrs un šajā 2016.gadā izveidotajā organizācijā figurē bijušais deputāts, viņa palīgs un bijušais prokurors.

Atsevišķā paziņojumā, kas publicēts Valsts izmeklēšanas biroja tīmekļa vietnē, norādīts, ka, rīkojoties pēc Krievijas īpašo dienestu norādījumiem, grupa organizēja pasākumus ar mērķi sabojāt Ukrainas starptautisko tēlu, lai “saasinātu diplomātiskās attiecības ar ASV un

kavētu Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO”.

ASV 2021.gada janvārī piemēroja sankcijas vairākām Ukrainas fiziskām un juridiskām personām, tostarp Oleksandram Dubinskim, apgalvojot, ka tās iesaistījušās ASV vēlēšanu ietekmēšanā un ir saistītas ar prokrieviski noskaņotu Ukrainas deputātu, kas saistīts ar toreizējā prezidenta Trampa sabiedroto centieniem iegūt informāciju par pašreizējo prezidentu Džo Baidenu un viņa dēlu.

Lasiet vairāk: Ekspolitiķim Ādamsonam par spiegošanu piespriež astoņarpus gadus cietumā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas