Ukraiņiem izdevies padzīt Krievijas spēkus no atsevišķām pozīcijām Bahmutā

Ukrainas ģenerālis ziņojis, ka ukraiņi padzinuši okupantus no dažām to pozīcijām Bahmutā, savukārt Baltais nams ziņo, ka kopš decembra Ukrainā krituši vairāk nekā 20 tūkstoši krievu, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Ukrainas sauszemes spēku komandieris, ģenerālpulkvedis Oleksandrs Sirskis paziņojumā saziņas lietotnē Telegram norādīja, ka situācija Bahmutā joprojām ir smaga: “Tajā pašā laikā, mūsu vienības atsevišķās pilsētas daļās veikušas pretuzbrukumu ienaidniekam, un ta pametis pozīcijas.”

Nu jau desmit mēnešus ilgā kauja par Bahmutu ir kļuvusi simboliska abām pusēm. Tā ir atbalsta punkts karā, kura frontes līnijas kopš 2022.gada nogales tikpat kā nav mainījušās, un gan ukraiņi, gan Maskava meklē iespējas virzīties uz priekšu.

ASV Baltais nams pirmdien, 1.maijā, ziņoja, ka

Krievija ir iztērējusi savus militāros krājumus un tās armija cietusi ievērojamus zaudējumus.

Pēdējo piecu mēnešu laikā krituši vai ievainoti apmēram 100 tūkstoši karavīru.

No 20 tūkstošiem kritušo puse bijusi no Jevgēņija Prigožina algotņu grupējuma Vāgnera grupa. Prigožins 1.maijā Telegram informēja, ka viņa kaujiniekiem nepieciešamas apmēram 300 tonnas artilērijas lādiņu, lai turpinātu ieņemt Bahmutu, bet tā vietā tiekot piegādāta tikai trešā daļā apjoma. Vāgnera grupas īpašnieks jau iepriekš apvainojis Kremli bezdarbībā.

Lai gan Krievijas spēki kontrolē lielu daļu Bahmutas, Ukraina 30.aprīlī informēja, ka joprojām spēj apgādāt savus karavīrus ar pārtiku, munīciju un medikamentiem. Gaidāms, ka Kijiva tuvākajā laikā sāks pretuzbrukumu.

Lasiet arī: Ukraina ir gatava uzbrukumam

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas