Uzvaras gadījumā Pīlēns “neplāno” atbrīvoties no Kariņa

Savas uzvaras gadījumā Valsts prezidenta vēlēšanās sadarbību ar Krišjāņa Kariņa (JV) valdību, uzņēmējs un politiķis Uldis Pīlēns (AP) “saredz kā ļoti lietišķu”, raidījumam 900 sekundes atzina Pīlēns. 

Iepriekš jau vēstīts, ka vadošā koalīcijas partija Jaunā Vienotība publiskajā telpā norādījusi, ka neatbalstīs Pīlēna kandidatūru gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās.

Neskatoties uz to, uzvaras gadījumā, Pīlēna ieskatā “tas nevarētu kļūt par šķērsli sadarbībai ar Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību”. 

Pīlēns uzsvēra, ka viņam ir “pietiekami liela pieredze, lai zinātu, ka praktiski nav cilvēku, ar kuriem nebūtu iespējams sadarboties, ja mērķis uz kuru virzas ir vienots”. Jautāts, vai savas uzvaras gadījumā “agri vai vēlu tāpat viņš nevēlētos atbrīvoties no Kariņa”, Pīlēns atbildēja, ka “neredz šādu loģiku panākt, lai Krišjānis Kariņš nevada valdību”. “

Es redzu loģiku [panākt], lai Kariņa valdība strādā efektīvi un Latvijas valsts interesēs.

Lai Latvija izrautos no tās Baltijas atpalicības,” sprieda Pīlēns. 

Iepriekš jau vēstīts, ka Pīlēns intervijā medijiem apliecinājis, ka nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu.

Viņš ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās.

Pīlēns skaidroja, ka lēmums pieņemts, visu pamatīgi apsverot. Tāpēc tam esot bijis nepieciešams tik daudz laika, lai arī par Pīlēna kandidēšanu spekulēts jau ilgstoši.

Pīlēns 2022.gada maijā paziņoja par vēlēšanu apvienības Latvijas apvienotais saraksts izveidi, bet jūlijā par biedrības “Apvienotais saraksts” izveidi. 14.Saeimas vēlēšanās viņš bija šī saraksta premjera kandidāts, lai arī pats nekandidēja.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Lasiet arī: Pīlēnam būs lielākas izredzes prezidenta vēlēšanās, ja arī Levits kandidēs

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas