Vai Grevcovai jāatmaksā saņemtais deputāta atalgojums?

Saeimas “Jaunās vienotības” frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics aicina parlamenta Juridisko biroju izvērtēt, vai līdz ar notiesājošu tiesas spriedumu no parlamenta izslēgtajai deputātei Glorijai Grevcovai būtu jāatmaksā valsts budžetā viņas saņemtais deputāta atalgojums.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē deputāti lēma par mandāta apstiprināšanu uzņēmējam Amilam Saļimovam, kurš kā nākamais no partijas “Stabilitātei” saraksta tiks pie deputāta krēsla.

Jurēvics akcentēja, ka tiesa ar notiesājošo spriedumu ir atzinusi, ka Grevcova “ar maldu un viltu” iekļuvusi Saeimā, tādēļ nepieciešams vērtēt, vai bijusī deputāte bija tiesīga saņemt atalgojumu.

Politiķis aģentūrai LETA pauda, ka tiesa atzinusi, ka Grevcova ir melojusi un viltojusi Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) iesniegtos vēlēšanu dokumentus, tātad neleģitīmi ieņēmusi deputāta amatu. Jurēvics uzskata, ka Grevcovassaņemtā alga būtu jāatmaksā valsts budžetā, jo viņa “savā veidā ir izkrāpusi atalgojumu”, teica deputāts.

Kā ziņots, Augstākā tiesa ir atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā, kurā par nepatiesu ziņu sniegšanu CVK bija apsūdzēta 14.Saeimas deputāte Grevcova, līdz ar ko stājās spēka Rīgas pilsētas tiesas spriedums, ar kuru Grevcova atzīta par vainīgu un sodīta ar sabiedrisko darbu 160 stundu apmērā, un tādējādi deputāte zaudēja arī vietu Saeimā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 18.pantu, deputāts, kas notiesāts par noziedzīgu nodarījumu, uzskatāms par izslēgtu no Saeimas sastāva ar dienu, kad stājas spēkā notiesājošs spriedums.

Lasiet arī: Jau vairāk nekā gadu izmeklē kriminālprocesu par Grevcovas izteikumiem par karu Ukrainā un Latvijas okupāciju

Lasiet arī: Grevcova zaudē tiesvedību krimināllietā un mandātu Saeimā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas