Valdība vienojusies par pedagogu zemākās likmes palielināšanu no 1.septembra

Koalīcija pirmdien, 13.martā  konceptuāli vienojusies par pedagogu zemākās stundas likmes palielināšanu no 1.septembra, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes informēja Jaunās vienotības politiķis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Apvienotā saraksta Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Gaidāmās likmes oficiāli būs zināmas, kad par Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu tiks lemts valdībā. Provizoriski paredzams, ka pēc izmaiņām pirmskolas izglītībā zemākā likme varētu būt 7,75 eiro stundā un pārējos līmeņos – 8,5 eiro stundā.

Vēl turpināsies diskusijas par atsevišķiem finanšu jautājumiem, tajā skaitā Kultūras ministrijas padotībā esošo pedagogu darba samaksu, skaidroja Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka, nesaņemot no valdības un nozares ministrijas skaidru solījumu pildīt pedagogiem dotos solījumus un novirzīt konkrētus valsts budžeta līdzekļus pedagogu atalgojuma celšanai un darba slodzes sabalansēšanai, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) padome nolēmusi dot valdībai laiku līdz 15.martam, lai regulējumā iestrādātu grozījumus par streika prasību izpildi. Ja tas netiks izdarīts, 24.aprīlī ar protesta gājienu tikšot sākts visas Latvijas pedagogu streiks.

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma iepriekš pavēstīja, ka LIZDA prasītais pedagogu atalgojuma un darba slodzes sabalansēšanas grafiks tiks apstiprināts valdības sēdē 14.martā.

Lasiet arī: Saeimas ārkārtas sēdē skatīs lēmumu projektu par neuzticības izteikšanu aizsardzības ministrei Mūrniecei

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas