Valsts svētku brīvdienās gaiss atdzisīs, ievērojami nokrišņi nav gaidāmi

Nedēļas nogalē pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens, nesot mierīgāku un sausāku laiku, mums vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Gaiss kļūs arvien vēsāks.

Lielā daļā valsts teritorijas negatīva gaisa temperatūra būs novērojama ne tikai nakts stundās, kad tā nebūs augstāka par -1…-6 grādiem (pēc Celsija), bet arī dienas laikā. Nākamajā nedēļā laikapstākļi mainīsies – daudzviet snigs, bet

jau nedēļas vidū atkal pakāpeniski kļūs siltāks.

Šobrīd meteoroloģiskā ziema ir sākusies tikai galējos ziemeļaustrumu rajonos (25.oktobrī Alūksnes novērojumu stacijā). Tuvākajās dienās daudzviet termometra stabiņš pārsvarā pieturēsies zem 0 grādu atzīmes, līdz ar to meteoroloģiskās ziemas iestāšanās lielākajā daļā Latvijas teritorijas tiek prognozēta jau drīzumā.

Nedēļas nogalē mākoņu debesīs joprojām būs daudz, taču vietām starp tiem izsprauksies saules stari, nesot gaišumu šajā pelēcīgajā laikā. Vietām nelielus īslaicīgus nokrišņus varam gaidīt gan piektdien, gan sestdien, 18. novembrī, kad vietām lietus lāses nomainīs sniegpārslas.

Svētdien, laikapstākļiem saglabājoties līdzīgiem, nokrišņi pārsvarā būs novērojami piekrastes rajonos. Dominēs lēns austrumu puses vējš. Aukstākam gaisam turpinot ieplūst valsts teritorijā, gaiss naktīs atdzisīs līdz -2…-6 grādiem, tikai vietām piekrastē tas vēl būs siltāks par 0 grādiem. Arī diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra pazemināsies un termometra stabiņš pakāpsies vairs tikai līdz +2…-3 grādu atzīmei.

Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra saglabāsies zema un sauso laiku nomainīs nokrišņiem bagātāks. Nokrišņu zonas, kas šķērsos valsts teritoriju, daudzviet atnesīs sniegu, līdz ar to

vietām veidosies neliela sniega sega.

Taču tā nebūs noturīga, jo līdz ar siltāku gaisu, kas nedēļas vidū sāks ieplūst Latvijas teritorijā, no debesīm krītošais sniegs pakāpeniski pāries lietū, izkausējot uz zemes esošo sniega kārtiņu.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas