Video | Aiztur automašīnu zagļu grupas līderi

Valsts policija (VP) informē, ka tās darbinieki ir aizturējuši automašīnu zagļu grupas organizatoru, kura līdzdalībnieki no Lietuvas ir izsludināti meklēšanā.

Naktī uz pirmdienu,15.maiju šī autozagļu grupa Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, nozaga uz ielas stāvošu 2021.izlaiduma gada automašīnu Hyundai Santa Fe, kuras vērtība ir 40 000 eiro. Garnadži nozagto mašīnu novietoja slēpnī, bet paši devās tālāk ar citu spēkratu.

Veicot aizturēšanu, likumpārkāpēji netika galā ar automašīnas vadību un iebrauca grāvī. Abiem pasažieriem – Lietuvas pilsoņiem – izdevās aizbēgt. Savukārt noziedzīgās grupas līderi – Latvijas pilsoni policisti aizturēja. Viņš jau iepriekš ir sodīts par dažādām zādzībām.

Policisti ir noskaidrojuši arī abu Lietuvas pilsoņu identitāti, un viņi ir izsludināti meklēšanā.

Brīdī, kad mašīnas īpašnieks pamanīja zādzību un ziņoja par to policijai, likumsargi nozagto spēkratu bija jau atguvuši. Viņu aizturētajam noziedzīgās grupas līderim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka šīs personas varētu būt saistītas arī ar vairākiem desmitiem citu Hyundai un Kia automašīnu zādzību, kas Latvijā tika reģistrētas pēdējā laikā.

“Šo automašīnu marku detaļas patreiz ļoti trūkst un ir pieprasītas Krievijā – saistībā ar tai noteiktajām sankcijām. Tāpēc zagļi ir ieinteresēti tās zagt un pārvest uz Krievijas Federāciju,” skaidro VP Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes 3.nodaļas priekšnieks Māris Priednieks.

Savukārt konkrēto Hyundai Santa Fe automašīnu zagļi, visticamāk, bija plānojuši vest uz Lietuvu, lai to pārdotu rezerves daļām. 

Lasiet arī: Latvijā auto ir daudz, brauc ar tiem maz

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas