VIDEO| Iedzīvotāji turpina “dokumentēt” krusas radītos postījumus

Vairākos Latvijas reģionos krusa radījusi nopietnus bojājumus – iedzīvotāji aizvien turpina dalīties sociālajos tīklos ar video un foto, kuros iemūžināti laikapstākļu radītie postījumi.

Publicētajos video un foto redzams, ka milzīgie krusas graudi ne tikai sabojājuši automobiļu stiklus, bet arī dažviet ir cietuši saules paneļi, jumtos iebūvētie logi un pat mājas fasāde. X (Twitter) lietotājs ar segvārdu Nepareizais padalījies ar video, kurā redzama kāda privātmāja, kuras ārējai fasādei krusas graudi ir izsituši caurumus.

Kādā citā aculiecinieka video redzams ar krusas graudiem noklāts lauks. Ar video X padalījies LTV ziņu dienests.

 

Daži sociālo tīklu lietotāji ir arī padalījušies ar bildēm, kurās redzami krusas graudu nodarītie postījumi. X lietotāja ar segvārdu Brīnumzeme publicējusi bildi, kurā redzami saules paneļi ar daudzām buktēm.

Savukārt LTV ziņu dienests norāda, ka “negaisa fronte, kas sasniegusi Rīgu, ir jauna un nav tā pati, kas nesa postījumus Dobeles pusē”.

Iepriekš jau vēstīts, ka Rīgā pēc spēcīgās lietusgāzes sākta ūdens peļķu atsūknēšanu vietās, kur tās apgrūtina transportlīdzekļu satiksmi.

Patlaban specializētā tehnika, hidrodinamiskās mašīnas, strādā pilsētas centra ielās, Bolderājā, Čiekurkalnā, kā arī Teikā. Tehnika nosūknē uz brauktuves sakrājušos lietus ūdeni, savukārt ielu uzturēšanas speciālisti pārbauda, vai nav nosprostotas kanalizācijas akas. Kopā darbu veic astoņas lietus ūdens atsūknēšanas specializētās mašīnas.

Vienlaikus speciālisti šobrīd turpina novērtēt un pārbaudīt Rīgas ielas un tiltus, lai pēc nepieciešamības norīkotu tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atbrīvot brauktuves no lietus ūdens. Tāpat ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem uzdots pastiprināti pievērst uzmanību lietus ūdens uztvērējakām un nepieciešamības gadījumā tās attīrīt.

Rīgas iedzīvotāji par applūdušām ielām aicināti ziņot, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600.

Lasiet arī: VIDEO| Asinis, izsisti mašīnas stikli – iedzīvotāji dalās ar piedzīvoto negaisa laikā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas