VIDEO | Krievija pēc Putina solījuma atriebties uzbrūk Ukrainas pilsētām

Otrdien, 2.janvārī, Krievija ar raķetēm bombardēja Kijivas un Harkivas dzīvojamās ēkas un civilo infrastruktūru nogalinot vismaz divus un vairākus desmitus ievainojot, paziņoja Ukrainas amatpersonas, dažas stundas pēc tam, kad prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka gaisa uzbrukums Krievijas pilsētai Belgorodai, kurā, pēc Maskavas teiktā, tika nogalināti 24 civiliedzīvotāji un vainojama Ukraina, “nepaliks nesodīts”, ziņo Reuters.

Jaungada posmā Krievija ir pastiprinājusi gaisa uzlidojumus Ukrainai un piektdien veica lielāko gaisa uzbrukumu gandrīz divus gadus ilgajā karā Ukrainā, nogalinot vismaz 39 cilvēkus.

Otrdienas rīta pīķa stundā Krievija uzsāka raķešu uzbrukumu Ukrainai

un militārās iestādes izsludināja vismaz trīs stundas ilgu gaisa trauksmi. Kijivas mērs Vitālijs Kļičko ziņoja, ka ātrās palīdzības mašīnā gājusi bojā kāda vecāka gadagājuma sieviete un galvaspilsētā ievainoti vismaz 16 cilvēki.

 

Tika konstatēti arī gāzes cauruļvadu bojājumi Kijivas Pečerskas rajonā, kā arī elektrības un ūdens padeves traucējumi citos rajonos. Glābēji vairākās vietās dzēsuši ugunsgrēkus, sacīja Kļičko.

Apmēram plkst. 7.30 pēc vietējā laika

uzbrukums tika veikts Ukrainas pilsētas Harkivas centrālajai daļai, par ko ziņoja apgabala gubernators Olehs Sinehubovs. Saskaņā ar Sinehubova paziņojumu Telegram tika apstiprināts viena cilvēka nāves gadījums un vēl vismaz 41 cilvēks tika ievainots uzbrukuma laikā.

 

Pēc sākotnējā gaisa uzbrukuma Ukrainas gaisa spēku preses pārstāvis Jurijs Ihnats pavēstījis, ka situācija joprojām ir saspringta un pretgaisa aizsardzība ir gatavībā iespējamiem papildu raķešu palaišanas gadījumiem no Krievijas puses.

Lasiet arī: Krievija ar raķetēm un droniem veic triecienus Ukrainas pilsētām

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas