VIDEO | Ukraina Kurskas apgabalā sagūstījusi vairāk nekā 100 Krievijas un Čečenijas karavīru

Saskaņā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) avota sniegto informāciju Ukrainas specdienesti 14.augustā Kurskas apgabalā sagūstīja 102 Krievijas un Čečenijas karavīrus, ceturtdien, 15.augustā, ziņo “The Kyiv Independent”.

Ukrainas pārrobežu iebrukuma Kurskas apgabalā ietvaros SBU specvienības veica operāciju Krievijas militārajā bāzē, kuras rezultātā tika sagūstīts līdz šim lielākais Krievijas karavīru skaits, sacīja avots.

Kara gūstekņi nākot no 144.gvardes motorizētās strēlnieku divīzijas un “Ahmat” vienības – čečenu karaspēka grupas, kas cīnās Krievijas pusē, norādījis avots.

“Ahmat” vienības komandieris Apti Alaudinovs, Čečenijas līdera Ramzana Kadirova sabiedrotais, bijis pirmais Krievijas komandieris, kurš atzina zaudējumus Ukrainas Kurskas iebrukumā, 7.augustā sakot, ka “mūsu cilvēki gāja bojā” un ka Ukrainas spēki bija iegājuši vairākos ciematos.

Avots SBU raksturojis bāzi Kurskas apgabalā kā “plašu, betonētu un labi nocietinātu cietoksni”, kurā bija telpas, tostarp personāla telpas, ēdnīca un ieroču noliktava.

 

Komandieris Oleksandrs Sirskis iepriekš ziņojis prezidentam Zelenskim, ka Ukrainas spēki Kurskas apgabalā sagūstījuši vairāk nekā 100 Krievijas karavīru, taču avots norādījis, ka nav skaidrs, vai tas ir saistīts ar iepriekš minēto īpašo operāciju.

Zelenskis 14.augustā sacīja, ka viņš ir “pateicīgs visiem iesaistītajiem” un ka Krievijas gūstekņu sagūstīšana ļaus Ukrainai atgriezt vairāk savu gūstekņu, kurus tur Krievija.

“Tas paātrinās mūsu puišu un meiteņu atgriešanos mājās,” viņš sacīja.

Lasiet arī: Ukraina veic lielāko dronu uzbrukumu četriem Krievijas lidlaukiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas