Vietām gaidāma pat stipra snigšana un iespējama atkala

Otrdien, 12.martā,  galējos dienvidrietumos vietām gaidāma pat stipra snigšana un iespējama atkala, bet naktī uz trešdienu nelieli nokrišņi lielākoties gaidāmi vien valsts austrumos.

Dominēs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas trešdien rīta pusē iegriezīsies no dienvidu puses. Dienās gaiss iesils līdz +1…+6 grādiem, arī naktī uz trešdienu lielākajā valsts daļā temperatūra saglabāsies virs 0 grādiem, neliels sals gaidāms vien austrumu rajonos.

Darba nedēļas otrajā pusē Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa un laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība, līdz ar to mākoņu būs vairāk, un arī nokrišņi neizpaliks. Pasāv iespēja, ka kādā no dienām nokrišņi atsevišķos rajonos var būt par mēreni vai stipri.

Atmosfēras spiediena izmaiņu dēļ mierīgo vēju brīžiem nomainīs brāzmaināks vējš. Naktis vairs nebūs tik dzestras – visā valsts teritorijā gaisa temperatūra pieturēsies virs 0 grādiem. Arī diennakts gaišās stundas būs manāmi siltākas – daudzviet termometra stabiņš sasniegs +10 grādu atzīmi, nedēļas nogalē lokāli pat pakāpjoties virs +12…+13 grādiem.

Nākamās nedēļas pašā sākumā laikapstākļi mainīsies – laiks atkal kļūs aukstās, kā arī manāmi pastiprināsies vējš.

Lasiet arī: BNN intervija | Garisons: Ir radīti visi priekšnoteikumi, lai mēs spētu paši sevi aizsargāt

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas