Zelenskis un Netanjahu ir Hitlera un velna atvases, saka Nikaragvas līderis

Nikaragvas autoritārais līderis prezidents Daniels Ortega (Daniel Ortega) pirmdien, 14.oktobra, uzrunā, ko pārraidīja televīzijā valsts policijas spēku godināšanas pasākumā, nosauca Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu un Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski par velna un Hitlera dēliem, atsaucoties uz Nikaragvas plašsaziņas līdzekļu vēstīto, ziņo “Politico”.

“Izraēlas valdību vada premjerministrs, kurš ir velna dēls. Kāpēc? Tāpēc, ka viņš īsteno terora politiku, un viņš ir [Ādolfs] Hitlers,” sacīja Ortega.

“Izraēlas premjerministrs ir Hitlers… tāpat kā Ukrainas prezidents ir vēl viens nacists, vēl viens Hitlera dēls, kurš vēlas iesaistīt NATO karā pret Krievijas Federāciju,” viņš piebilda.

Zelenskis ir ebrejs, un ir teicis, ka trīs viņa vectēva brāļi tika nogalināti holokaustā, ko pastrādāja Hitlera nacistiskā Vācija. Kremlis, cenšoties attaisnot savu visaptverošo karu, ir uzstājīgi apgalvojis, ka Ukraina ir pārpildīta ar nacistiem. Arī Netanjahu ir ebrejs.

Ortega pie varas ir kopš 2007.gada un tiek uzskatīts par diktatoru, kas ieslodzījis cietumā savus politiskos konkurentus un kritiķus un pārņēmis kontroli pār valsts iestādēm.

Nikaragva ir uzturējusi ciešas saites ar Maskavu kopš Aukstā kara laikiem, kad Padomju Savienība atbalstīja 1979.gadā notikušo Nikaragvas režīma gāšanu, ko veica Ortegas vadītie kreisie nemiernieki.

Nikaragva jau sen ir atbalstījusi palestīniešus un bija viena no pirmajām valstīm, kas 1988.gadā atzina Palestīnas valstiskumu.

Pagājušajā nedēļā Managujas administrācija oficiāli pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Izraēlu, nosaucot Netanjahu valdību par “fašistisku” un “genocīdisku”.

Šā gada sākumā Nikaragva arī sāka tiesvedību pret Vāciju Starptautiskajā tiesā (ST), lai apturētu Berlīni no ieroču piegādes Izraēlai tās karam Gazā. Aprīlī ST noraidīja šo lietu, ko Nikaragva bija ierosinājusi tiesā Maskavas spiediena dēļ, portālam “Politico” pastāstīja Rietumu izlūkdienestu amatpersonas un diplomāti.

Lasiet arī: Pentagons: ASV Izraēlai sūtīs pretraķešu sistēmu un karavīrus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas