Žurnāls: Brigmanis deklarējis arī ienākumus no laimestiem

Saeimas deputātam Augustam Brigmanim pieder 12 zemes īpašumi Latvijā, uz trim atrodas arī ēkas, kā arī ir zeme un ēkas Lielbritānijas pilsētā Darbi, atsaucoties uz politiķa ienākumu deklārāciju, ziņo žurnāls Privātā Dzīve.

Politiķim ir obligācijas 50 000 eiro vērtībā un lietošanā 2015. gada automašīna Audi Q5. Bankās Latvijā viņš uzkrājis vairāk nekā 400 000 eiro, bet bankā Lielbritānijā glabā teju 55 000 britu sterliņu mārciņu.

Pāris mēnešos Saeimā viņš nopelnījis 7 500 eiro, pensijā saņēmis 13 600, bet dažādos citos ieņēmumos viņa maciņš papildinājies par vairāk nekā 5 000 eiro un teju 10 000 britu sterliņu mārciņām, vēsta izdevums.

Tāpat Brigmanis deklarācijās norādījis, ka pērn laimestos no divām Latvijas žurnālu izdevniecībām saņēmis 110 eiro lielus laimestus. “Tas viss par pareizi atrisinātām krustvārdu mīklām. Pandēmijas laikā un pirms deputāta amata iegūšanas ar tām daudz aizrāvos. Prāts taču jāuztur ass! Arī tagad man brīvbrīžiem vienmēr ir nopirktas krustvārdu mīklas. Vienīgais, tagad tās risinu, bet nesūtu, lai saņemtu laimestus,” žurnālam stāsta Brigmanis.

Pagājušā gada lielākais pirkums politiķim bija saules paneļi vairāk nekā 13 000 eiro vērtībā.

Lasiet arī: Jaunzeme uz VID vadītāja amatu atkārtoti nekandidēšot

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas