Mūsdienās burgeri nenoliedzami kļuvuši par vienu no populārākajiem ātri pagatavojamajiem ēdieniem un labi noder gan kā sātīga uzkoda, gan cienasts ballītē. Sulīga gaļa, mīksta, mutē kūstoša maize – pareizi pagatavots, burgers kļūs par īstu baudījumu garšas kārpiņām!
Brokastu burgers ar olu (četrām personām)
Sastāvdaļas:
- 4 burgeru maizītes (vēlams, rudzu);
- 8 ēd.k. asā kečupa;
- 4 liellopa gaļas kotletes;
- 4 olas;
- 8 šķēlītes bekona;
- 8 šķēlītes siera;
- 4 saujas rukolas;
- tomātu un gurķu šķēlītes.
Pagatavošana:
- Uzliec bekonu un liellopu gaļas kotletes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, un liec cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī.
- Cep aptuveni 5 minūtes, līdz bekons ir kļuvis patīkami kraukšķīgs un kotletes čurkst.
- Pēc tam apgriez tos otrādi un uzliec uz kotletēm siera šķēles. Atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm.
- Tajā pašā laikā uz pannas izcep olas un nedaudz sasildi maizes pusītes.
- Uz katras maizes apakšējās pusītes uzsmērē 1 ēdamkaroti kečupa, uzliec virsū rukolu, kotleti, gurķa, tomāta un bekona šķēlītes, kā arī olu.
- Apzied ar ēdamkaroti kečupa arī augšējo maizītes pusīti un uzliec uz olas. Burgers gatavs!
Burgers ar kāpostu salātiem un krāsnī ceptiem frī kartupeļiem ar ķimenēm (četrām personām)
Sastāvdaļas:
- 4 burgeru maizītes;
- 4 gaļas kotletes;
- 8 šķēles Čedaras siera;
- 8 ēd.k. burgeru mērces.
Kāpostu salāti:
- 300 g svaigo kāpostu;
- 10 cm purava kāta gaišās daļas;
- puse no vidēja lieluma ābola;
- puse tēj.k. sāls;
- 2 ēd.k. majonēzes;
- dilles.
Krāsnī cepti frī kartupeļi:
- 8 svaigi kartupeļi;
- nepilna tēj.k. jūras sāls;
- 1-2 ēd.k. eļļas;
- puse tēj.k. ķimeņu;
- pasniegšanai – kečups un kartupeļu mērce pēc izvēles.
Pagatavošana:
- Lai pagatavotu salātus, sagriez kāpostus smalkos salmiņos, sajauc ar sāli un atstāj uz dažām minūtēm bļodā.
- Pārgriez gareniski uz pusēm puravu un sagriez to šķēlītēs.
- Sarīvē ābolu uz rupjas rīves, sakapā dilles un pievieno kāpostiem. Visu sajauc ar majonēzi.
- Lai pagatavotu krāsnī ceptus frī kartupeļus, sagriez rūpīgi nomazgātus kartupeļus salmiņos un novieto uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Apkaisi kartupeļus ar sāli un ķimenēm un uzpilini eļļu. Kārtīgi samaisi un cep krāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes.
- Uz 10 minūtēm krāsnī ieliec un sasildi arī gaļas kotletes.
- Vari to darīt arī uz grila, bet tad samazini cepšanas laiku apmēram uz pusi. Kad kotletes cepušās pusi laika, apgriez tās otrādi un uzliec uz tām sieru.
- Nedaudz sasildi arī burgeru maizītes. Kad tās uzsildītas, uzsmērē uz katras maizes apakšējās pusītes 1 ēdamkaroti burgeru mērces, uzliec ar sieru apklātu kotleti un kāpostu salātus.
- Virsū liec maizes augšējo pusīti, kas apziesta ar 1 ēdamkaroti burgeru mērces. Pasniedz ar krāsnī ceptiem frī kartupeļiem, kartupeļu mērci un kečupu.
Pikantais burgers ar baklažāniem un kazas sieru (četrām personām)
Sastāvdaļas:
- 4 burgeru maizītes;
- 4 ēd.kar BBQ kečupa;
- 4-8 liellopa gaļas kotletes;
- 4 šķēles mīkstā kazas siera;
- puse baklažāna (sagriezta šķēlēs);
- 4 ēd.k. grila salātu;
- 4 saujas mangoldu vai biešu lapu;
- tomātu šķēles;
- 1 ēd.k. olīveļļas;
- 1 tēj.k. žāvētas raudenes;
- pēc vēlēšanās – sarkanā čili šķēlītes;
- jūras sāls, melnie pipari.
Pagatavošana:
- Apkaisi baklažāna šķēlītes ar sāli, pipariem un raudeni, uzpilini olīveļļu un samaisi.
- Apcep kotletes no abām pusēm uz grila vai pannas aptuveni 10 līdz 12 minūtes.
- Apcep no abām pusēm arī baklažāna šķēlītes, līdz tās ir mīkstas. Nedaudz sasildi arī burgeru maizītes.
- Uz maizes apakšējām pusītēm uzzied kečupu, uzliec salāta lapu, vienu vai divas kotletes, kazas sieru un tomāta šķēlītes.
- Ja vēlies burgeru padarīt pikantāku, tad uzliec arī dažas čili šķēlītes. Uz augšējām maizes pusītēm bagātīgi uzzied grila salātus un uzliec tās uz sagatavotā burgera.
Lasiet arī: