Vandāļi dažas dienas pēc ātrvilcienu satiksmes sabotāžas uzbrūk Francijas telekomunikācijām

Noticis jau otrais uzbrukums galvenajai Francijas infrastruktūrai dažu dienu laikā, vandaļiem naktī uzbrūkot telekomunikāciju līnijām atsevišķās Francijas daļās, pārtraucot dažu fiksēto un mobilo sakaru pakalpojumu sniegšanu, pirmdien, 29.jūlijā, vietnē “X” paziņoja aizejošā Francijas digitālo lietu valsts sekretāre Marina Ferrari (Marina Ferrari), ziņo “Reuters” un “Politico”.

Ferrari nosauca vandālismu par “gļēvu un bezatbildīgu” un sacīja, ka tiek strādāts, lai atjaunotu pakalpojumu sniegšanu.

Saskaņā ar interneta pakalpojumu sniedzēja “Netalis” sniegto informāciju agrā pirmdienas rītā ap plkst. 2.15 notikusi “liela sabotāža”, kas skārusi tālo optisko šķiedru kabeļus un skārusi vairākus operatorus, teikts “Netalis” ierakstā vietnē “X”.

Laikraksts “Le Parisien” ziņojis, ka Francijas dienvidos ir pārgriezti elektrības sadales skapju kabeļi un vandālisms galvenokārt ietekmējis fiksēto līniju pakalpojumus.

“Free Pro”, viens no galvenajiem Francijas pakalpojumu sniedzējiem, apstiprināja uzbrukumu un brīdināja klientus par “ievērojamiem tīkla darbības traucējumiem”.

Uzņēmuma “Iliad”, “Free Pro” mātesuzņēmuma, pārstāvis norādīja, ka ir skarti seši no 101 Francijas apgabaliem.

Parīzi, kur notiek lielākā daļa olimpisko spēļu, uzbrukums neesot skāris.

Policija ziņu aģentūrai AFP apstiprinājusi, ka attiecīgie reģioni ir Bušdirona, Oda, Oiza, Ēro, Mēza un Droma.

Kāds avots policijā sacīja, ka ir pāragri spriest, vai tam ir kāda saistība ar piektdienas sabotāžu ātrgaitas dzelzceļa tīklā.

BNN jau ziņoja, ka piektdien, dažas stundas pirms Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas, sabotāža dzelzceļa tīklā izraisīja haosu ceļošanā.

Transporta ministrs Patrīss Vergrīts (Patrice Vergriete) paziņoja, ka dzelzceļa satiksme beidzot normalizējās tikai pirmdienas rītā. Viņš piebilda, ka kopumā ap 800 000 cilvēku cieta no satiksmes traucējumiem, tostarp 100 000 cilvēku vilcieni bija vispār jāatceļ.

Aizejošais iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns (Gérald Darmanin) pirmdien paziņoja, ka

varasiestādes ir identificējušas to personu “profilus”, kuras, iespējams, īstenojušas uzbrukumu dzelzceļam,

un piebilda, ka sabotāža “atgādina galēji kreiso spēku darbošanās procedūru”, taču “jautājums ir, vai ar šiem cilvēkiem manipulēja citi, vai arī viņi darbojās savā vārdā”.

Lasiet arī: Olimpisko spēļu atklāšanas dienā ļaundari sabotē ātrvilcienu satiksmi Francijā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas