Latvijas 3×3 basketbolisti uzvar arī septītājā, pēdējā grupas mača spēlē

Latvijas 3×3  basketbola izlase Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Zigmārs Raimo un Francis Lācis svētdien, 4. augustā, Parīzes olimpisko spēļu cīņā ar 22:16 uzvarēja Poliju.

3×3 basketbola turnīrā Parīzē piedalās astoņu valstu komandas – ASV, Francija, Ķīna, Latvija, Lietuva, Nīderlande, Polija un Serbija.

Pirmajā posmā no 30.jūlija līdz 4.augustam tiek izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietas ieguvēji 4.augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles notiks 5.augustā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32  sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3×3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Lasiet arī: BNN pēta | Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija Lietuvā izraisa nopietnu kultūras karu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas